Away from keyboard

danider - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Financial analysis - 15 Nov 2018 07:12 - 17

Поради хауса в определеянето на заплатите на трудовия пазар, който го има от ден 1 и се засили в последните няколко дни, Правителството на еБългария призовава за установяването на лимит на заплатите от 50 валута, който е добър и за работниците, и за производителите.

От полза за всички е този лимит да се спазва. Правителството ще вземе нужните мерки за информиране на производителите, които поставят заплата над 50 лева.

English:

Because of the chaotic wage-setting that has been in place since Day 1 and has strengthened over the past few days, the Bulgarian Government is calling for the establishment of a 50-currency wage limit, which is good for both workers and producers.

It is beneficial for everyone to keep his job offers in the range of this limit. The government will take the necessary measures to inform producers who have a wage above 50 leva.

Support

Comments (17)

Agree
+1 o7
o7
o7
+
ами да фиксираме тогава и цената на обратното изкупуване злато, за да намалим въстанията? или избирателно ще изоставим пазарната икономика? или тва е преизборна партенка?
Напълно подкрепям.Браво!
Не виждам какъв е проблемът. Има бонуси, голяма производителност, заплатите са високи, цените ниски. Рай Smile
Моите съм ги направил на 50 и няма да ги мръдна нагоре, надявам се, че всички ще постъпят по същия начин...
Няма как да стане
Високи заплати и ниски цени - перфектно Smile Като не можете да издържаате уволнявате работниците и работите само като мениджър Smile ПП това не съм го измислила аз - просто повтарям вашите аргументи от преди около седмица и нещо и като ви разправях Smile
DonMitko - Защо да няма как да стане? Толкова ли е трудно да имаме малко толератност един към друг?
Защото пазарна икономика не е съвместима с комунистически методи . Пазара сам се регулира просто някой от вас не ви отърва и гледате да държите ниски заплати за максимална печалба . Мила родна картинка Smile
ако си толерантен акулите ще те изядат ... ако си намериш хора да ти работят на вересия, никой няма да ти се сърди. и никой няма да ти се бърка. обаче по същия начин никой друг не иска да му се бъркаш и да му казваш какво да прави в неговия бизнес. съвет може да дадеш, обаче в народопсихологията на българина е да не слуша никой друг и сам да си е майстор за всичко. а на който му харесва тоталитарен комунизъм с планирана икономика може да притича до северна и южна корея. и сам да прецени кое е по-добре
DoniaTalka не е така. Просто има мисия за работници и хората плащат на загуба дори само и само да я минат. Тия хора не могат да държат такива заплати и 2 дена. В тяхна полза е..
Ако искате мнозинство от силни играчи , оставете пазара на мира.След време той сам ще се регулира.Обаче ако искате само някои да печелят а мнозинството да са слаби играчи , тогава направете заплатите 10лв.Цирка ще е пълен.Вече сме го играли този номер в една друга игра.
Сега следва лимит на продажбите на пазара за да не се смъкват цените Laugh