Виц

A333 - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 25 Dec 2018 02:04 - 0

Автор: А333

Коледа.е. Според мене нормалните хора трябва да я прекарат с тези които най-много обичат.  А и с роднините трябва да се отбие номера...

Сега е моментът да си подаряват на децата играчките, за които родителите само са мечтали и не са имали като деца. Щото тези които помним комунизма, заем колко празни бяха магазините. И че хубавите играчки бяха само  в корекомите. Но тези магазини бяха малко недостъпни за редовия верен комунист.

Сега в момента има всичко на доста достъпни цени. И често ми се струва, че малко прекаляваме (даже и А333) с глезотиите на децата. Веднъж в годината (седмицата преди коледа) събираме с жената старите играчки, с които Туньо не си е играл повече от година. По-здравите ги даваме на домове за изоставени деца. За съжаление апартаментът в който живеем няма още един хол, който да го ползвам за склад. А защо да ги трупам само да събират прах. По-добре да се ползват...

Но таз година имаме най-голямата семейна сбирка за коледа от десетилетия. Някои роднини се върнаха перманентно от цитирам: „почернелия пълен с педери лондон”. Други решиха че им е писнало от снега в канада. А тези като мене се прибраха на село за свинското погребение, което не се беше случвало от години. Събрахме се всички на село, тъй като само там има достатъчно място за всички „пришълци”.

И съответно тази сутрин всички деца не закусиха, тъй като искаха да отворят първо подаръците. Е на децата на някои мои роднини купих скъпи легота, тъй като някои не могат да си го позволят. Не всички са имали моя късмет. Но празник е, нека се зарадват децата.

Обаче жената на един мой роднина (не ги разбирам точно каква се пада) подари на Туньо 5 барабана и един чинел. Доказано се чува през 3 стени със затворени врати. Идва ми на нейния калпазанин, дето вчера ми счупи огледалото на 5тицата, да му купя още един майндстормс. За два часа успя да докаже, че пластмасовите части се топят в камината и опушват 2 стаи и половина. Гордо ми представи доказателството от експеримента. Явно ще стане учен, въпреки че засега е в механото.

Къде сбърках майна. Или просто не разбирам от подаръци ?!?!?!?!?

Support

Comments (0)