Daily Chicken

Jaca - Newspaper from Hungary -

Published in Hungary - Financial analysis - 30 Dec 2018 12:08 - 9

Sziasztok. Összedobtam egy szösszenetet arról, hogy szerintem hogyan lehetne ráncba szedni a gazdaságot, illetve eltűntetni a jelenleg (állítólag) 150-200 arany körüli államkza hiányt.

A jelenlegi bevételeinkből kell kiindulni. Naponta kb. 350 cc folyik be a kzába, ami a mostani árfolyamon nagyjából 4 aranyat jelent. Tehát egy hónapban 120 arany folyik be az adóból. Emellett ugye jönne még pénz a nyomtatásból is, de erről idáig semmiféle kimutatás, elszámolás nem látott napvilágot, tehát nyugodtan tekinthetjük úgy, hogy egyén(eke)t, és nem közösséget gazdagít. Tételezzük fel, hogy ez mégsem így van. A játékban eddig valamivel több, mint 40 ezer forintot nyomtattunk. Számoljunk havi 12 ezer forint kinyomtatásával, ami az árfolyamnak köszönhetően 80 arany bevételt jelent egy hónapban.

Van tehát összesen 200 aranyunk egy hónapra. Hogyan lehet ezt ésszerűen elkölteni?

Addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Amíg ilyen szerények a bevételeink, addig ne akarjunk nagyhatalom lenni, meg egyszerre 3 ország ellen háborúzni. Tehát, a teendők szerintem:

1. MPP-k lekorlátozása havi 3 darabra, lehetőleg olyan országokkal, akiknek gyakran van csatája. A másik féllel megosztva ez havi 30 arany kiadást jelent. A bónuszokat illetően szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen gazdasági nézőpontból egy olyan régiónk sincs, amire valamelyik szomszédunknak szüksége lenne. Ha a 3 MPP a szöviből való kizárást vonja maga után, akkor lépjük meg, biztonságban, mások akadályozása nélkül tudjuk uralni a Kárpát-medence közepét ezesetben is.

2. Magyar csaták lekorlátozása heti 2 darabra.  Ez lehet felkelés, vagy direkt csata is. Előbbi 15, utóbbi pedig 10 aranyba kerül, de  RW esetében némiképp farag le a kiadásból a külföldiek megjelenése. Minden egyes felkelő oldalon ütő 0,28 arannyal járul hozzá az államkza gyarapodásához, ha a csata után forintért utazik el egy másik régióba. Nincs szükség gazdaságilag jelentéktelen régiókra, gyarmatokra sem, tehát a havonta beadandó hadüzenetek számát is lekorlátozhatjuk 1-2 darabra (cseh és szlovák például). TW keretében a csehekkel akár a költségeket is megoszthatjuk. Összességében arra kellene törekedni, hogy a háborús kiadások egy hónapban ne lépjék túl a 100 aranyat. Ha ez mégis megtörténne, akkor a hónapra még tervezett magyar csatákat le kell mondani, esetleg közadakozásból kell megoldani.

Ha így játszunk, akkor marad nagyjából havi 80 arany állami jövedelem. Szerény összeg, de kezdetnek ez is megteszi. A többlet bevételt bedig a játékosok iparának fejlesztésére kell fordítani. Rövid távú, kicsi kölcsön összegekkel tudunk kezdeni, de ha ezt a tervet tartjuk 3-4 hónapig, akkor már szép tartalékot tudunk felhalmozni. A több gyár több cégadót jelent, illetve több piaci árut, amiből szintén adó folyik be. Ezért kell a cégfejlesztést támogatni minden lehetséges eszközzel. 
A hiány eltüntetése, illetve egy nagyobb kölcsön keret felhalmozása érdekében esetleg még annyit tudunk tenni, hogy csinálunk valamiféle kötvényprogramot. Ez nagyjából úgy nézne ki, mint egy kölcsön, csak fordítva. Ilyesmire gondoltam:
Hónap elején az állam meghirdet 50 kötvényt, darabonként 10 arany értékben. Ez 500 aranyat jelent azoktól a játékosoktól, akik épp nem tudják, vagy nem akarják elkölteni a náluk lévő összeget. A hónap végén pedig az állam mindenkitől visszavásárolja a kötvényt, 10% ráfizetéssel. Ez összességében 50 arany kiadást jelent, de tegyük hozzá, hogy ez az összeg a magyar közösségnél marad, és nem ég ki a játékból MPP vagy DoW formájában. Az 500 aranyból pedig lehetne kamatmentesen kölcsönt adni olyan játékosoknak, akik tudnak és szeretnének fejleszteni, illetve meg tudják oldani a 4 héten belüli visszafizetést. Hozzáteszem, jelenleg nem valószínű, hogy összejönne ekkora összeg, de ennek a töredékével is el tudunk már indulni.
Akinek esetleg lenne elfekvőben aranya ehhez a programhoz, az jelezze kommentben. Ha ötletetek, véleményetek van, az is jöhet, többen többre megyünk.

A cégfejlesztés utáni 10% visszaigénylés még mindig működik, de kicsit csúszni fognak a visszautalások. Link itt.

Ãœdv,
Jaca







Support

HonfoglaloAntPrincessHuMaViprogabeszTarsiBabyJesus

Comments (9)

de miert is lenne hiany? en tobb gyarat is fejlesztettem, egyikre sem kertem visszateritest.. azokkal az osszegekkel mi lett?
Jó kérdés. Én is betettem kb. 30 aranyat vissza nem igényelt 10% formájában.
ket kotvenyt tudok venni
irtam cikket, és egy nap alatt 600 gold kölcsönt kaptam a játékostársaktól fejlesztésre. ésszerű célokért óriási összegeket lehet megmozgatni nekem most 2 db q5 fegyócégem van, és már napi 20 gold tiszta profitom van azt mondom, hogy a tényleg aktív 10-15 fős törzsmag segitse egymást. Akár úgy cikkekben meghirdetett módon, ahogy én is kértem kölcsönt. Én inkább ezen a vonalon gondolkoznék. Ha páran összeállnak, hetente, két hetente lehetne egy-egy komoly fejlesztést véghezvinni Ki kéne találniegy viszontbiztosítós rendszert. Aki nekem eddig segített, azért én a jövőben kézfizető kezességet vállalok. Én körülbelül 20 nap múlva minden kölcsönt visszafizetek. Utana amig nincs feloldva a 20 céges limit, én akár heti 100 goldért is jegyzek jaca féle államkötvényt, hogy támogatni lehessen az iparfejlődést Nekem kamat sem kell, elég az a tudat, hogy visszakapom majd a befektetett pénzem ps: 50-60 goldnyi összeget én is benthagytam az államkasszában a vissza nem kért 10%-okból...
Ipar nélkül a nemzet félkarú óriás. - Nagyon jó cikk! Smile
hail jaca! , the george soros of erev
Lehet, meglennénk magyar csata nélkül is, illetve ebből heti egy is elég lehetne (mégpedig lehetőleg hétvégén) előzetes beharangozással, hogy mindenki időzíthessen rá. Több magyar csatára igazából csak akkor van szükség - és akkor kell is - ha küldetéshez kell a TP sebzés. Én mindig visszakérem a 10%-ot (már ahol visszaadjákSmile ), mert a pontos elszámolás híve vagyok. Kötvényt magam is jegyeznék, nem nagy összeggel, de rendelkezem, a Q5-ös edzőteremfejlesztést meg nem igazán éri meg meglépni még jó darabig.
tobb gyarat is fejlesztettem, egyikre sem kertem visszateritest.. azokkal az osszegekkel mi lett?
10% vissza igénylést Én sem kérem egyelőre, igaz most 35 goldos fejlesztésre bent az igény, de azt vissza utalom az állam kasszába ahogy jaca kiutalja, 10-re kiegészítve. Smile