Виц

A333 - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 02 Jan 2019 01:28 - 1

автор: Drunken_Master

Пената за "мотивацията" на почивката


"Само една случка ще ви разкажа. С ЦСКА имаме среща в Перник, тримата играят – Стоичков, Костадинов и Пенев. През първото полувреме резултатът е 0:0 с три картона за тях. На полувремето единият отнесе цигански шамар, другият – български. Третият ми избяга в банята, това беше №8. През второто полувреме резултатът стана 2:0, двама от тях вкараха голове", заяви треньор №1 на 20-ти век в предаването "Тази неделя".

Стоичков за гафовете на първата тренировка с ЦСКА


Въпреки моята подготовка първата ми среща с отбора беше тотална катастрофа. Със сигурност направих гафове колкото общо всички други новобранци през годините. Почнаха ме от вратата: "Момченце,ти кой си ?... Какъв се явяваш бе,пич ?... Съблекалнята ли си объркал ?" Стресът моментално ме стисна за гърлото и включих на автопилот. Отговарях бързо и нахакано. "Аз съм Христо Стоичков и съм тук, за да играя футбол в ЦСКА !" - изрецитирах гордо и високо. В отговор бурен смях ! Какъв смелчага само ? Найс,а ? И сега се удрям по челото,припомняйки си картинката. По-лошото е,че докато рецитирах отговорите,неволно заех мястото на капитана Георги Димитров - Джеки. Нищо лично - мислех,че всеки си сяда като в трамвай - където е свободно. Не знам защо реших и че халатите са за всички. Оказаха се с инициали от вътрешната страна на яката. Разбрах го,чак като облякох един след тренировката. Потърпевш се оказа друг от емблематичните играчи на ЦСКА - славният Георги Велинов. Изобщо сериала "Гаф след гаф" си вървеше на бързи обороти. Още преди конфузията с халатите влязох нагло под само шестте душа в банята с първата група играчи. А по неписано правило като всеки един новобранец е трябвало да изчакам старите пушки и да мина последен. Ама кой в Харманли да ме научи на тези правила ?

Стоичков за "селския" футбол


А новобранката Христо Стоичков? Той ще бъде пример! Лош пример, но все пак пример! За всички!“ Така казваше, намигайки ми, един от офицерите в старозагорското военно поделение. Имаше чин капитан, но се разпореждаше като генерал и най-важното – беше нещо като мой мениджър в казармата. Понякога умишлено ми четеше конско пред строя. Така пускаше нещо като димки за околните, а всъщност бяхме партия – водеше ме под фалшиво име да играя в селската група. Да, дори за нея нямах права.Бъдещият носител на "Златната топка" джитка по села и паланки като нелегален футболист. Как ви звучи? Селски мач в България. Има и такова животно. Диво и опасно за непознати. Особено за гостуващия тим в мача. По-голямата част от публиката гледа битката права около терена. Не мога да ви опиша какви колоритни, но и сурови като излъчване типове съм виждал на това невероятно шоу. Обикновено наблюдаваха мача, подпрени на дълги колове, на овчарски геги или заели всевъзможни каубойски стойки около терена. Пийват си огнена вода и сипят подигравки и заплахи към гостуващия отбор. Реално не знаеш от кого да се пазиш – от публиката или от налитащите като бик на червено съперници. И трябва да си много, ама много бърз, за да избягаш от ритниците. А къде е другарят съдия? Повярвайте, в такива моменти него повече от всичко го вълнува собствената му безопасност. Няма такава анимация. Играч на гостите например вкарва гол и погнат от тези с тоягите, бяга и вика: "Без да искам, без да искам!" Или съдии,
които, за да не ги бият, тичат като Карл Люис, за да се доберат до фургона за преобличане. Заключват се вътре, но това не ги спасява, защото подпийнали фенове започват да клатят и да бутат укритието им в посока на близката река или пропаст... Всички тези "уроци" няма да ги намерите в нито един учебник. Нито по футбол, нито по нищо. Но аз се учех на футбол и тук. В един мач реферът приятелски ми каза: "Момче, ти не си за селските стадиони. Търси си след казармата отбор в "А" или "Б" група!" Голям майтап! Подвизавах се под партизанското име "Ангел Станков" и въпреки трудните условия правех страхотни мачове. И така дръпнах Дявола за опашката – някоя мръсна гад докладвала, че изгнаникът клет Христо Стоичков играе под фалшиво име организиран футбол. И хоп – от София веднага назначили проверка. Само че ние в казармата си имахме контраразузнаване. Затова и на един мач ме смениха спешно 10 минути преди края. И така, както бях с екипа, скочих в офицерската джипка и на мръсна газ отпрашихме към казармата. И още на входа на поделението се преоблякох за отрицателно време в униформа и потен грабнах автомата – караул. Идва проверката и какво да види – редник Стоичков на пост. Какъв футбол, какъв Ангел Станков, какви разследвания? Размина ми се.

Сержиньо за "участието" си в Шампионската Лига

Португалският халф на Вихрен (Сандански) Сержо Диас Рибейро - Сержиньо взриви родната преса,че шефовете на "зелените" са го подлъгали,че отборът се готви да атакува групите на Шампионската лига през сезон 2004-05 г. за да подпише договор с тях. "Бесен съм ! И на тях и на агента си,който допусна тази нелепа ситуация да се случи.Ще си потърся правата във ФИФА ! Правя всичко възможно да напусна клуба като свободен агент през зимата..." Халфът заяви,че има оферти от няколко втородивизионни португалски отбори и е само въпрос на време да напусне Вихрен.Още по-странното в случаят е,как Сержиньо и агентът му са допуснали да бъдат подлъгани,че отбора от Сандански миналият сезон е станал шампион на България,при положение,че се състезаваше в "Б" Група.

Support

OLIO28Michael Dwayne BrownBoikov

Comments (1)

очаквайте скоро: Пловдив - столица на културата ?!?!?!?