Shiffrin News

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 09 Jan 2019 19:24 - 0

https://media.spokesman.com/photos/2015/11/29/rld_Cup_Womens_Slalom_Skiing.JPG.jpg


Сезон 2015/2016.

Този сезон се отличава с няколко неща от другите сезони. От 2012-та до 2015-та всяка година има събития било олимпийски игри било световен шампионат. Този сезон обаче няма. Другото по което се отличава е формата на Микаела. Тя има доста хубаво лято без напрежение и с достатъчно време да тренира. Вече за никого не е тайна коя е Микаела Шифрин. Обаче никой не знае, че младата Микаела е подготвила ужасяващи погроми в началото на сезона.

На 24 Октомври 2015-та година при откриването на сезона тя успява да се нареди на второ място зад италианската специалистка Федерика Бригноне. Добър старт, които обаче все още не предрича следващите погроми след това. Първото слалом състезание в Леви, Финландия е отменено заради горещо време и недостатъчно условия да се проведе.

http://burkemtnacademy.org/core/uploads/2015/11/MikaelaSoelden.jpg


Микаела решава да се върне във Вейл, Колорадо - вкъщи за да се подготви още малко за тренировки за състезанията предвидени в Аспен. Тя планира да участва в повече скоростни дисциплини за да натрупа опит, които да и помогне в мечтата да стане човека с титли във всяка една дисциплина. И евентуално да има шанс да спечели големия кристален глобус, които се дава на атлета с най много точки събрани от всички дисциплини взети заедно.

Участва в гигантския слалом провеждан в Аспен. Но за жалост златния медал и се изплъзва точно преди последната врата. Явно нощта след това хиляди демони са навестили Микаела, която жадува да покаже, че е натрупала сили и опит да счупи всеки рекорд, които и се изпречи.

На проведените 2 слалома в Аспен следващите дни тя записва рекордно време от 3.07 секунди пред втория подгласник на финала и след това 2.6 в следващото състезание. Преднината с която Микаела завършва слаломите е скандална и почти взетия златен медал в гигантския слалом преди това говори, че Микаела е в много добра форма за този сезон.




Тя дебютира в супер гигантския слалом в Лейк Луис, Канада на 6 Декември 2015-та, където тя завършва на 15-то място. Което за слаломист си е направо очаквано.

За жалост докато се подготвя за гигантският слалом в Оре, Швеция Микаела пада, забива се в мрежата и контузва дясното си коляно. Получава вътрешни леки разкъсвания около връзките и костта, които я вадят от състезания за 9 седмици. Това е първата сериозна контузия за Микаела. Въпреки притесненията от това нещо, все пак Микаела търпеливо успява да изчака и да се възстанови на 100%. През този период много нейни фенове изпращат картички и писма да се оправя по бързо и да не пада духом.



Микаела се завръща ударно на сцената в Кранс Монтана на 15 Февруари 2016-та година след 2 месеца отсъствие с победа. Доказвайки, че поне за момента все още не е приключила. И не смята да стане скоро.

Тя доминира и побеждава в следващите 2 слалома в Ясна, Словения и Св. Мориц, Швейцария.

Въпреки, че пропуска почти половината слалом състезания през сезона, тя почти има шанс да вземе малкия кристален глобус отново.

Микаела завършва сезона, но желанието и да побеждава не. Тя се готви цяло лято за следващия сезон, когато е шампионата в Св. Мориц. Младата американка е готова да грабне големия кристален глобус за първи път в своята кариера.


Support

Comments (0)