Дългъ IYI

Published in Bulgaria - Financial analysis - 14 Jan 2019 01:19 - 12

От няколко дена насам се опитвам да стимулирам хората към подем в икономиката ни. 
Първо искам да благодаря на хората, които обръщат внимание и се опитват да постигнат консенсус по въпроса, който да е рентабилен за всички, а именно държава->работодател->работник. 
  Тази статия ще я нахвърлям набързо за да могат и тук присъстващите да вземат участие и да изразят мнение. 
  Казвам набързо защото и аз имам реален живот, ходя на работа, а и сега съм в сесия да го еВа... -_- 
 Съответно е просто идея и иска изчисления и изпипване. 

А именно идеята ми, която за някои вече може и да е досадна, заради спама по въпроса напоследъг, но други даже не са я чували е следната: 

Регулиране на заплатите - максимална и минимална съответно. Моя пример е (25)30-55(60)

Вдигане на данъка на 10% 
И преди да сте се охнали ама 10% са много пресметнете, че сега не взимате по-вече пари, а хората, които произвеждат редовно плащат не много по-малко. Разликата е, че при средно 200 редовни жителя средния дохот за хазната е около 1к на ден, 10 пъти по-малък.

Риска от това е да падне производителността, съответно и скок в цената на пазара. 

За да се избегне това предлагам също така, да се сключва договори с производители, които нямат шанс да използват на 100% фабриките или просто такива с желание страната да се развива, да им се изплащат заплати за работници, а те от своя страна доставят произведеното от работниците за страната, говорим предимно за осигуряване на съплай оръжия. 
Отново споменавам, че всичко това трябва да се изчисли, а ако това стане, може да се обсъди и допълнително възнаграждение, до толкова, че страната да не е на загуба, а производителя да не работи за онзи, дето духа. 

От придобитите пари в държавата, могат да се субсидират отговорни граждани, за повишаване нивото на техните фабрики, като въпросните граждани и техните ъпгрейтнати фабрики се задължават да работят в интерес на страната. Не говорим за робство обаче. 
 Идеята ми е следната: 
Имаш фабрика, държавата ти дава злато да я ъпгрейтнеш, съответни имаш заем към нея. 
  Фабриката произвежда ресурс на стойност Хлв, изплащаш на работници, в същата тази фабрика Z заплата и имаш Y заем към съраната. 
От Х вадиш Z и останалото го даряваш на държавата докато покриеш Y.
  Малко комунизъм, вярно, но при съвместна работа се надявам да проработи. 
 
Също искам да добавя, че работата тук е по-вече за управляващите, а за обикновените граждани, като мен, е просто отговорност към коректното отношение към страната. Това също важи и за управляващите.

 С придобитото злато в хазната, могат да се направят много неща.(тук някои биха казъла ,,даа, да се краде!,,) да, но не там е идеята. 
А именно би осигурило наемници, територии, субсидиране на играчи и т.н. 
Което от своя страна ще осигури бонуси,те продукцуя, а те по добър стандарт в страната, който пък от своя страна може да придърпа и чужди играпи в страната ни. И така въртележката е безкрайна. Иска се просто малко оптимизъм, доста работа и отговорност. 

Това тук не е константа, а просто идея, която трябва да се доизпипа.

Искам отново да благодаря на хората, обърнали внимание и тези, които се опитват да работят по въпроса по един или друг начин. Ако някой има идея или изпробвана програма, нека предложи.

И докато сме се заговорили за злата и финансии ударете по един съб, че и медали трябва да се покриват :D

Support

neryhcneryhcidttMikaelaShiffrinFanReloadSniperPachoSTIPachoSTIGergita

Comments (12)

A333 тва с комунизма не работи. виж разликата мевжу северна и южна корея. колкото по-малка е ролята на държавата и по-ниски са данъците, толкова по-малко проблеми за производителите. идеята за заемите не е лоша, но какво правиш с нелоялните кредитни милионери?
а и вдигането на минималната работна заплата и ограничаването на максималната може да мине само пред някой нигер
o7
В случая е малко по различно от реалния живот, във връзка с кореите. Защото тук ако си осигуриш щета си осогуряваш и надмощие в битки съответно о бонуси. Вярно че всеки цъка за кеф, но на първо място е страната, все пак от нейните бонуси се храним. В противен случай всеки би му било пре хуя дали цъка от бг или бразилия. Относно нелоялните, то няма толкова пари че да е за всички на куп за това се прави подбор. А ако с лоялните проработи мисля че и другите ще пробват да са лоялни и така всеки по реда си. А относно заплатата трябва да се направи нещо по въпроса, ако искат хората да се задъежат тук. Вярно любов към родината ама ако е тирания бах тая любов аз. По пернишки бий ма обичам та Laugh Пък с тези приходи на страната от 1% се вижда че все няма пари и нали знаеш богати стават по богати а бедните умират както го е казал димчо Laugh От друга страна е тъпо, че едва ли не хвърлям отговорността на управниците да се занимават с това, но друг няма кой. Както и да е, това е моето виждане за нещата и реших да го споделя пък каквото сабя покаже.
От кабинета знаем че има малко тишина по доста важни въпроси и скоро всичко ще си дойде на мястото само малко търпение от ваша страна. Като цяло нямаме желание да крием нищо, но самото му написване така , че да стигне до всички изисква малко време да има човек да седне да го опише , а ние работим над доста и различни неща тоя месец и затова закъсняваме.
Никой никого не упреква или поне аз. Както казах предлагам идея, а в същото време ако свднат още 2-3, като мен, които не са ангажирани с подобни проблеми в играта да помислят, да разгледаме и обсъдим нещата открито, мисля, че ще е помощ от една страна за всички. Просто трябва някой с опит да ги калкулира и съответно да се приеме краен вариант. Другото което е винаги ще има недоволни и сърдити, просто трябва да се сведат до минимум..
е па всеки има право на мнение. и А333 изразявам моето. от личен опит всичко което се контролира от държавата отива при правилните наши хора. малко звуча като генерала ама е така. единственото което има смисъл е да се дадат заеми на хората за да си оправят фабриките. но там ще има нелоялни кредито получатели. а на тях как да пратиш мутри да ги вкарат в пътя?
Хахаха знам. Ппц всичко е въпрос на кеф, знаеш. За това всичко се свежда до отговорност и познати лица. То идеята не е всички да се облажат от държавата, а държавата да поеме луфта на фабриките. Примерно имаш 3 фабрики ама не бачкаш на пълен капацитет, имаш място за работници. Тя ти дава пари за заплати, ти наемаш раборници и произведеното от тях отива за държавата. То това е първоначалната идея. Пък вече в последствие нещата ще се случват..
В предния ерев беше правено нещо подобно.Познайте кой се нагуши най много и ни би дузпата като се измести в Румъния.😜😜😜
Не може да развиваш икономика при заплата 25-30,данък 10% и 1злато на пазара да е 85-90лв. Няма как да стане,сметките не излизат никак.
Оф тази история я чувам всеки ден по 135784323 пъти и ми се драйфа вече от нея. Шанса го има и не е малък, ако работиш с алчни задници. Затова идеята е тези пари да се въртят нон стоп. И в случая първо получаваш после даваш. И другия вариант го има - някой олигофрен да получи 150 злато, да му се отвори гъза, да избяга в друга страна и да си мисли че е прецакал вселената. Даже този вариант е по голям, защото идеята ми е първо да получиш, след което да си задължен да даваш. А относно заплатата идеята ми беше да няма под 30лв и конкуренцията да я поддържа минимално на средно ниво демек над 40. А сега каква ви е икономиката?! За по вече ли бачкаш?! Да.. С 2лв, от предложената минимална. Ама го има и сегашния вариант. Бачкай за 29.70, проси за хляб от 12 на обяд и се спасявай, реви че Сельо спонсорира всичко живо, хейтвай на макд всичко живо и най вече офс и кфс че леят щета с кофата Wink. Аз се оправих, издържам се сам и смея да твърдя че си вдигам нивото бавно, но славно както се казва. Не прося за храна, плащам на хората които бачкат за мен по вече отколкото аз получавам като заплата и ми е бх
о7