Виц

A333 - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 04 Feb 2019 23:30 - 2

автор: Иво Сиромахов

Стиховете му насаждат омраза. Яворов пропагандира педофилия, Йовков – расизъм

Потресен съм от това с какви антилиберални глупости са пълни българските учебници. Докога ще търпим политически некоректните изцепки на Христо Ботев?
Как ви звучи това: „а вий, вий сте идиоти“
Българите не са идиоти, господине! Е… някои безспорно са… даже може би повечето… да не кажем всички… но не може да се обобщава така безотговорно. Идиоти били! Айде, моля ти се… Не може на народ, който изтрезнява с антифриз и си кисне мъдете в реката за здраве, да викаш „идиот“.
И какво иска да каже с това: „силно да любя и мразя“
Защо трябва да учим децата на хейтърство? Този стих трябва да бъде редактиран в съответствие със съвременните либерални ценности и да стане:„силно да любя и любя“
От учебната програма незабавно трябва да отпадне и Яворов. Той посвещава стихотворение на Мина Тодорова, когато тя е едва на 15 години! Това не е ли педофилия? Защо мълчи #MeToo?
Изхвърлете го от учебниците и изгорете стихосбирките му!Най-скандално е, че в учебниците присъстват и откровено расистки текстове като например разказа на Йовков „По жицата“. Героят от разказа търси – забележете! – БЯЛА лястовица.
Защо трябва да е бяла? Нима черните лястовици са непълноценни? Какво намеква този чернофоб?

*
Този текст е написан с любезното съдействие на фондация „Идиоти за политическа коректност“. От името на българската интелигенция благодаря за изплатените хонорари, както и за любезните подсещания кои вредни явления да заклеймяваме.

Support

BoikovOLIO28shadowwalkerBardokvaMirkoM

Comments (2)

турчин че бесней над бащино ми огнище - пак антибежанска пропаганда,аман
Направо изхвърлете учебниците!