Da ma Chen

DamaChen - Newspaper from Romania -

Published in Romania - Political debates and analysis - 05 Feb 2019 00:10 - 12



Salutare romani !

Dupa cum unii e posibil sa fi observat, eu sunt singurul candidat la alegerile de luna aceasta pentru CP.
Datorita lipsei de activitate in modulul politic, dar si a articolelor autohtone despre joc si miscarile strategice pe care le intreprindem, am decis sa fac acest articol ca sa prezint, pe  scurt, faptele care au dus la starea actuala a Romaniei si la situatia geopolitica internationala, si sa trasez in linii mari viziunea mea asupra viitorului Romaniei pe erev2.

Este destul de lung asa ca tineti-va bine.

Articolul cuprinde urmatoarele capitole:
 1.Alianta si Inamici + scurt istoric al evenimentelor desfasurate pana acum
 2.Tratatele active intre Romania si alte tari
 3.Bonusurile actuale ale Romaniei
 4.Viitoare actiuni/programe
 5.Cautam oameni

1.Alianta

Aceasta prima parte se doreste a fi o explicatie pentru cei care tot se intreaba de ce tot dam teritorii inapoi, "pe degeaba", tarilor cu care am fost in conflict.

Alianta nostra actuala, TNT (vezi articol de infiintare aici) s-a format datorita pericolului iminent pe care il reprezinta Brazilia impreuna cu aliantele sale, mai intai Irregular Militia, iar acum Excelsior (vezi articol de infiintare aici) si a golului de putere lasat in urma de destramarea Pantheon (vezi articol de dizolvare aici)

E posibil sa nu imi aduc aminte exact cronologia faptelor, asa ca nu ma injurati prea tare , dar pentru scopul articolului, aceasta scurta si inexacta istorisire, eu zic ca ajunge :)

Scurt istoric:
Pantheon a inceput jocul ca o alianta puternica, reunind sub umbrela ei un numar mic de tari, dar foarte puternice: Bulgaria, Canada, Mexic, Portugalia, Romania, Serbia si SUA.
Primul mare razboi in care a fost implicata tara noastra (sau Primul Razboi Mondial cum este cunoscut acum) s-a purtat intre Nations League (NL), pe de-o parte, si Pantheon impreuna cu Vendetta si Axios Mortem (AM) pe cealalta parte, sfarsind intr-o victorie a celor din urma (din care faceam si noi parte). Pentru mai multe detalii despre acest razboi puteti citi un articol in detaliu scris de PortgasAce aici: https://www.erev2.com/en/article/2035. Puteti sa dati subscribe la ziarul lui pentru ca este plin de articole misto, de la analize de razboi si economie, pana la interviuri cu personaje importante din joc.
In a doua luna, Portugalia a devenit o tara moarta, deoarece era in mare parte constituita din cea mai cunoscuta trupa de mercenari, OFC, care au preferat sa migreze catre Bulgaria, pentru bonusuri de 100%, iar canadienii au preferat sa se mute in SUA pentru stabilitatea economica si militara pe care au dobandit-o dupa razboi. Astfel au ramas 2 locuri libere in reteaua de MPP-uri (deoarece jocul are o limita de 6 MPP-uri per tara), care au fost umplute de Croatia si Grecia (vedeti aici articolul lui Gerachi, un alt producator de articole interesante la care va sfatuiesc sa va abonati, fiind si purtatorul de cuvant al TNT, aici: https://www.erev2.com/en/article/2384)
Odata cu aderarea celor 2 tari la Pantheon, cei din tabara pierzatoare, de dupa primul razboi, au inceput sa se planga despre echilibrul de putere in joc (lucru inexistent, dar na, fiecare face propaganda cum stie) si astfel au reusit sa formeze o super-alianta formata din jumatate din latia serverului: Irregular Militia - IM (vezi articol aici: https://www.erev2.com/en/article/2427).
IM inpreuna cu AM (care desi ne-au fost aliati in primul razboi au decis acum sa "echilibreze" ei balanta) ne-au declarat razboi, astfel incepand cel de-al Doilea Razboi Mondial (cel in care ne aflam si acum). Aceasta super-alianta a reusit sa stearga pentru prima oara un membru al Pantheon (Mexic) de pe harta si au reusit,  sa destrame ideea de invincibilitate a Pantheon-ului. Datorita acestui razboi greu si a certurilor interne, urmate de parasirea aliantei de catre Croatia si Grecia, s-a luat decizia de dizolvare a aliantei. Din acest punct, razboiul a devenit foarte greu pentru noi, ramanand in razboi doar Bulgaria, Romania, Serbia si SUA (Mexic avand NAP cu Brazilia). Am fost nevoiti sa incheiem cat mai multe NAP-uri pentru a ne concentra pe cel mai puternic inamic dintre toti: Brazilia (care, la momentul actual, are un damage zilnic total peste cel al Bulgariei si SUA adunat - acestea fiind urmatoarele 2 tari care formeaza topul celor 3 tari ca putere si influenta).
Astfel, noi (Romania) ne-am retras prezenta din tarile din orientul mijlociu unde aveam colonii (Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Quatar) si din Pakistan/India, pentru a ne putea concentra asupra razboaielor din apropierea granitelor noastre cu AM (a se vedea ultimele razboaie cu Ucraina si Polonia). Odata cu stergerea acestor 2 tari din AM si de apropierea noastra si a Bulgariei de granitele Letoniei si ale Irlandei (mutata in peninsula scandinava), impreuna cu dezamagirea AM fata de promisiunile nepastrate ale Braziliei, s-a semnat un NAP intre fosta alianta Pantheon si AM (articol aici). Tot in acest timp am semnat inca un NAP, nu prea grozav, cu o fosta tara inamica pe care am tinut-o ocupata mai mult de o luna, Turcia (articol aici).
Asa ajungem in prezent la crearea noii noastre aliante, TNT, destramarea IM si formarea noii aliante inamice Excelsior. Vedem cum trecem si peste razboiul asta :)

2.Tratate actuale
Dupa cum am scris si mai sus, momentan avem:
 - NAP cu Turcia: https://www.erev2.com/en/article/2818
 - NAP cu AM: https://www.erev2.com/en/article/2786
NAP-ul cu AM prezinta o situatie dubioasa, deoarece Irlanda tocmai s-a aliat cu Brazilia in Excelsior si suntem in razboi deschis, iar Polonia nu a vrut sa ne dea cele 2 regiuni promise in NAP, asa ca, impreuna cu Bulgaria, i-am sters. Pana acum, Ucraina si Letonia s-au dovedit a-si tine cuvantul.
    
3.Bonusuri
In mod "natural" Romania are urmatoarele bonusuri:
 -40% la mancare
 -60% la arme
 -60% la case

La momentul actual avem:
 -60% la mancare
 -60% la arme
 -80% la case

Bonusurile actuale reprezinta o semi-dezamagire pentru mine, deoarece la inceputul mandatului anterior mi-am propus sa duc bonusurile Romaniei de la 60/60/60 la 80/80/80, lucru care s-a dovedit imposibil datorita inceperii celui de-al doilea razboi mondial.
Propunerea mea pentru luna aceasta este tot de 80/80/80, iar rugamintea mea este sa nu deschideti RW-uri pe teritoriile Romaniei din Ucraina, Polonia si Belarus, pentru a nu le usura munca inamicilor nostri.

4.Viitoare actiuni/programe

 4.1. Un program de Baby Boom

Datorita faptului ca ramanem in urma ca numar de jucatori fata de celelalte tari, trebuie inceput un program activ de atragere de jucatori noi. Pedigriul nostru de pe alte jocuri de genul ne arata ca sunt oameni interesati de acest tip de jocuri in Romania, asa ca hai sa facem Romania smechera ca pe toate celelalte jocuri de genul :)
Momentan am inceput sa punem bazele infrastructurii pentru acest program, odata cu inceperea programului de paine pentru jucatorii mici (vedeti articolele despre painica in ziarul lui bunnyliu).

 4.2. Program de echipare

Un al doilea lucru necesar pentru baby boom, si nu numai, este un program de echipare.

Odata ce punem la punct detaliile, voi reveni cu articole despre aceste subiecte.

 4.3. Continuarea programelor de imprumuturi
Pana acum, am derulat 4 programe de imprumut pentru TG-uri, toate terminate cu succes.
Urmatoarele vor fi indreptate catre cei ce nu si-au terminat inca de adus TG-ul la ultimul nivel si catre cei ce vor sa investeasca in firme.

5.Cautam oameni activi si cu dorinta de implicare, pentru:
 - Baby boom; aici ne trebuie mai multi pentru: indrumare noi veniti si agatare de pe alte jocuri;
 - Articole despre joc (tutoriale de inceput, ghiduri de dezvoltare, etc.);
 - Organizare echipa rachete;
 - Organizare OH-uri;
 - Organizare discord;
 - Unșii nostri la alianta (pe subiecte de organizare militara si relatii externe);

In principiu, oricine care are putin timp la indemana este binevenit.

Va astept pe toti pe chat-ul Romaniei de discord: https://discordapp.com/AnBdrx3
Aici puteti gasi:
 - informatii-utile despre: aliati, inamici, bonusuri si tool-uri pentru joc;
 - anunturi pentru cetatenii romani;
 - ordin de lupta zilnic;
 - organizare RW-uri;
 - organizare push-uri (OH-uri);
 - ajutor la misiuni;
 - chat-ul congresului;
 - canale de comert;

MULTUMIRI:

BattleHero - care m-a indrumat de la inceput si care ne-a invitat pe majoritatea pe jocul acesta si a facut tara de la 0 (fost dublu CP, actual Prim Ministru)
Asmin - cu care m-am sfatuit constant (actual MoD si membru in echipa de MC a aliantei)
steel - care s-a chinuit foarte mult in mandatul lui si a tinut relatiile cu aliatii si tara in frau atunci cand nu avea nimeni chef sa se log-eze de sarbatori (fost CP, actual MoFA)
Trianon - pentru mentinerea cursului si stocului de ron constant si pentru ajutorul in organizarea statului
hadrian5 - pentru organizarea de OH-uri si RW-uri cu alianta si pentru atentia sporita pe chat-ul aliantei(tanculetul nostru, cel mai mare romanache de pe server)
karl - care incearca sa tina modulul media activ prin articolele sale (actual ME)
Bunnyliu - pentru organizarea programului de painica
KlaudiNho - pentru sfaturile cu privire la militarie si atitudinea de Gica Contra :)
Kratos - pentru programele de imprumuturi
crismblog - care a reusit sa tina economia si banii tarii sub control la inceput
        
V-am țucat!
DamaChen,
fost MoFA in guvernul BattleHero
fost MoFA si guvernator in guvernul steel,
actual CP
si cel mai probabil, viitor CP

Support

BunnyliuConstantinenea LivacheBATRANUL99visator

Comments (12)

și actual. Smile Hai spor! Wink Haideți la pâinică: https://www.erev2.com/en/article/3072
foarte tare articolul !
Multumesc pt activitate ! E greu sa gasesti acum si candidat la presedentia tari si asta e un alt motiv pt care candideaza singur -- un motiv de lauda pt increderea confirmata dar si de blamare a noastra ar trb sa fie nu unul 3 candidati ... Prin activitatea lui damachen am ramas ori in joc ( altfel ma plictiseam incet incet ) ori in tara ( emigram catre alte zone unde era lumea mai activa ). Vrem bousuri si echipare Atunci hai sa fim activi ca o sa le castigam noi in felul asta nu trb sa le primim de la nimeni !
0/
La mai multe articole de genul acesta ! Informatii necesare pentru unii si o recapitulare bine venita pentru altii. Succes la votare (nu ca ai avea nevoie dar na... Smile ) . Noi restul te sustinem si te ajutam cat putem si ne permite timpul !
foarte misto articolul. mersi!
v
o7
votat semnat - nea liviu
o7
o7
Tare!