Shiffrin News

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 4 years ago - 0

Когато мечтите станат реалност


Сезон 2016/2017


https://i.ytimg.com/vi/-DyatyTLvRc/maxresdefault.jpg

 
Този сезон започва за Микаела, както всеки предходен до момента. Поставяне на цели и гонене на тяхното изпълнение.
Но дори и тя не е подозирала, колко много неща ще успее да постигне в този сезон.


http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Mikaela+Shiffrin+Audi+FIS+Alpine+Ski+World+WZ99gd647pJl.jpg


Сезонна стартира за нея с второ място в традиционния вече гигантски слалом в Сьолден. Последван от две слалом победи съответно в Леви и Килингтън. По всичко личи, че сезона ще е успешен. А Микаела изглежда е в отлична форма въпреки контузиите в предния сезон в началото на календарната година.

През декември 2016-та Микаела прави първия си дебют в Спускането (Downhill) в своята кариера за СК в Лейк Луйс, Канада. Тя успява да се нареди на 13 то място, което говори за огромните и физически качества и възможности да се състезава конкурентно във всичките дисциплини. Това място и помага да направи точки в така необходимите скоростни дисциплини и да погледне към големия кристален глобус (Overall).


http://www.firsttracksonline.com/wp-content/uploads/2016/12/shiffrin-semmering-2016-12-27-gs-640x372.jpg


От 27 до 29 Декември Микаела успява да направи 3 победни състезания в Семеринг - 2 ГС-а и 1 слалом - което се явява най доброто и постижение към тоя етап. Това и позволява да дръпне също в точките за големия кристален глобус , увеличавайки разликата и с Лара Гут за първото място във временното класиране за сезона.

На 3 ти януари 2017-та година Микаела завършва своя победен ход от 7 победи в слалома един след друг единствено водена в класацията от Яница Костелич и Врени Шнайдер. Съответно с 8 поредни победи. Тя не успява да завърши в Загреб. Следващите състезания носят добри резултати 4 то и първо място в Марибор, трета във Флачау , пета в Кронплац. На 29 Януари тя успява да запише изключителен резултат в Супер гигантския слалом - 4 то място. И с това да се ориентира към Шампионата в Св. Мориц.


https://i.eurosport.com/2017/02/18/2027550-42546487-2560-1440.jpg

Световния ски Шампионат в Св. Мориц, Швейцария се проведе от 6 Февруари до 19 ти. Микаела на тоя етап е показала готовност да се изправи срещу опонентките си в двете си любими дисциплини - слалом и гигантски слалом.

На 16 февруари Микаела успява да спечели сребърен медал в гигантския слалом с обещание да подобри в бъдеще това си постижение. Златото обаче тогава отива за Теса Лърли.

Два дена по късно се случва чудото. Или може би очакваното от световни специалисти и анализатори да се случи. Микаела пренаписва световната история, като побеждава и взима златото за трети път в дисциплината слалом. Постижение не постигано от никоя друга скиорка преди нея от цели 78 години. Последно този рекорд е постигнат от Кристл Кранз от Германия.

Микаела прави уникален слалом, като по учебник с лекота и прецизност, каквато кара публиката да пощурее а нейните опонентки да я поздравят бурно долу на финала. Микаела е посрещната и прегърната от Фрида Хандсдотер и Венди Холденер. Действително уважението между тези скиорки е огромно.


https://1.bp.blogspot.com/-dYNqkYEBfbc/WMUGR-niMmI/AAAAAAAAIYc/49loljVxKnohYXnnigBS2EKuho2NHeQdwCLcB/s640/Ski%2BParadise.%2BSquaw%2BValley.%2BSlalom.%2BMikaela%2BShiffrin.jpg


Окрилена от златната си победа Микаела продължава да избухва в следващите състезания. Тя прави 3 победни марша съответно в комбинациите и в Скуад Валей в ГС-а и слалома. Като успява да зарадва американските фенове жадуват да видят своя герой завърнал се от Шампионата. Тя им поднася доста зрелище.

Завръщане към целите в началото на сезона, отново погледите на всички се обръщат към големия кристал. А там Микаела е вече фактор. И все пак преднината и крехка. Тя успява да направи едно второ място и едно шесто място до края на сезона в състезанията в Аспен, Колорадо.


https://c.o0bg.com/rf/image_960w/Boston/2011-2020/2017/03/18/BostonGlobe.com/Sports/Images/654910286.jpg


Микаела успява да спечели 4 та титла в слалома и малки кристал. Но най вече тя успява грабне за пръв път в кариерата си големия кристал, с което официално тя слага началото на една доминантна серия. Тя е вече новият Световен Шампион. И е само на 22 години, когато постига това.

https://i.dailymail.co.uk/1/2017/03/19/22/wire-247049-1489962574-24_634x918.jpg


Какъв сезон! Но все още тя не е приключила о не! Микаела вече се готви за Олимпийските игри, които ще се проведат през 2018-та в Южна Корея в Пьончанг. И нейната нова мечта е да покори и там сърцата на хората с уникалните си умения и подвизи.


Support

Boikovvenko722Dalululnnaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonaskonasko

Comments (0)