BUSHIDO

Published in Bulgaria - First steps in eRevollution - 03 Mar 2019 05:08 - 12

https://i.ibb.co/8BCVJVt/2.jpg





Честит национален празник, приятели! Бъдете горди, че сте българи! Помнете и разказвайте историята си! Последното е по повод уникалните учебници, по които днес учат децата на България, и които от година на година стават все по абсурдни.  
 
 
За мен определянетона националния празник на съвременна България трябва да е резултат от широко обществено обсъждане. Той трябва да отразява не само минали, но и съвременни ценности и да обединява българите.
 
Затова моето лично мнение е, че от многото български паметни дни на комплексния критерий за национален празник най-пълно отговаря 24 май – денят, в който почитаме делото на светите братя Кирил и Методий и на техните ученици, приютени от княз Борис I, защото този ден с най-голямо основание се чества като общобългарски празник – и на миналите поколения, и на днешните, а и на бъдещите. Това е празникът на най-българския спомен, настояща гордост и надежда за бъдещето. Но ако съвременните българи предпочитат националният празник да е свързан с Освобождението от турското робство, то като такъв паметен ден по-подходящ е 20 април – денят на избухването на Априлското въстание, защото е ден на българската решителност, дързост и смелост, за разлика от сега възприетия 19 февруари/ 3 март, на който се подписва едно предварително, неокончателно и международно непризнато споразумение между Русия и Турция, което след три месеца е съществено ревизирано с окончателния Берлински договор. Не бих казал, че съвременните българи не почитат 20 април, но със сигурност обществената значимост на събитието, което той символизира, би била по-голяма, ако именно тази дата беше символният Ден на Освобождението, какъвто сега е 3 март. Неслучайно сърбите отбелязват с почит деня на началото на Първото сръбско въстание 15 февруари 1804г., а 25 март – денят на началото на гръцкото въстание за освобождение от османска власт през 1821 г. е официален празник на южната ни съседка.

https://i.ibb.co/89WQfvJ/png-divider-lines-divider-952-png-950.png

По повод празника от една страна и предстоящото събитие, съчетано в удвоената регенерация на енергия в играта от друга ще раздам храна и оръжия както следва: 
Играчите до 25-то ниво (включително) ще получат по 2000 енергия и 200 оръжия (качество к1/к3).
Играчите от 26-то до 30-то ниво (включително) ще получат по 1000 енергия и 200 оръжия (качество к2/к4).


Всичко, което трябва да направите е да оставите коментар под статията. Средствата са ограничени, така, че по - бързите печелят. 














                                                                                                                                                                                                                      https://i.ibb.co/tCx2VZy/image.jpg

Support

ogphoenixogphoenixKosingastosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01tosko01LozarqBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOBOKOSelio MG

Comments (12)

o7
о7
Благодаря
o7
o7
Виж един съвременник на тези събития какво мисли за освободителите ни https://www.erev2.com/bg/article/3187 Освен ако А333 не ни е избудалкал с тази статия ...
Доказано с исторически факти, но няма кой да чете, особено между редовете. Или пък може би не иска, на знам.
o7
според мен не важна датата а съдържанието и националното чуство
o7
o7
Раздаването приключи. Надавам се да съм бил полезен. о7