Знание

neryhc - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 4 years ago - 0

Възпитаници на престижен университет, успели да се реализират и направят страхотни кариери, отишли на гости при любимия си професор. От дума на дума започнали да споделят кой какво е постигнал. Но повечето само се оплаквали и изброявали многобройни трудности и проблеми.

Професорът си мълчал и по някое време предложил кафе на гостите си. След малко се върнал от кухнята с поднос, пълен с различни чашки – порцеланови, стъклени, пластмасови, кристални. Някои видимо били много скъпи, други – съвсем евтини. Професорът оставил подноса на масата и подканил гостите всеки да си вземе чаша. След като го направили, той казал:

- Забелязахте ли, че всички взехте само красиви и скъпи чаши, а простите и евтините никой не ги докосна. Това, разбира се, е напълно нормално – да искаш най-доброто за себе си. Но точно тук се крие и източникът на вашите проблеми. Нали знаете, чашката, сама по себе си не прави кафето по-добро. Така е с всичко останало: животът е кафе, а работата, парите, положението в обществото – чашки. Няма особено значение от каква чашка пием, но понякога толкова се вторачваме в нея, че напълно забравяме да се насладим на самото кафе.

Support

EdgeTheDankSavageNefertitiTheOldMan67TheOldMan67abritousLuis9601

Comments (0)