Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Political debates and analysis - 4 years ago - 7

https://s18.postimg.cc/tf785nc15/cp3.jpg

Здраво на сите!
Овој месец црепедателската фотеља ми падна мене.
Тежок месец, тежок почеток но таква динамика секогаш е интересна посебно за овој тип на игри.

https://s20.postimg.cc/jducbfz3h/Linija.png

Надворешна политика:
    Уште првиот ден им пуштив претставителна порака  со тим и дискорд канал на сите активни претседатели на играта. Скоро сите мали и средни држави одговорија позитивно на пораката што е прв чекор за соработка со некој.  Што се однесува до владеачките сили во играта морам да признаам дека поради ситуацијата во која се наога нашата заедница, повеќето се незаинтересирани за соработка.

Пред некој час потпишавме договор за ненапаѓање со соседна Бугарија. Со нив се започнаа пријателски разговори пред некое време и да се надеваме дека соработката ќе тече во позитивна насока. Целосната стаија можете да ја прочитате овде.  Се препорачува гласање и оставање на позитивен коментар.
Ова се точките од договорот на наш јазик:
    Владите на Република Бугарија и Република Македонија се согласуваат на прекин на сите непријателства помеѓу нациите.Владата на Република Бугарија ќе  ги ослободи териториите односно Источна Македонија со претходни договорени востанија.Двете страни ќе си ги задржат териториите и ниту една од нив нема да има претензии за нивно повторно зазимање.Нема да се објавуваат закони за војни и за природен непријател.Договорот стапува на сила одма по објавувањето во статија на на денешна дата 15 Април 2019 и ќе биде во сила до 15 Мај 2019 . После истекот договорот ќе биде автоматски обновен доколку двете страни не се договорат поинаку.
Благодарност до нив за ослободувањето на регионот Повардарие за да имаме конгрес.https://s20.postimg.cc/jducbfz3h/Linija.png
Внатрешна политика:
  Досега имавме потешкотии во фунционирањето бидејки немавме територии. Во тековните денови да се надеваме дека сите териотии ќе се ослободат и ќе може да се работи полесно. Работење во државни фирми пукање за сојузници дури и помош за тренинг центрите ќе следат во следниот период. Еден апел до сите да го намалат карањето со било кој посебно не со некои официјални играчи на јавниот ѕид од играта. Благодариме :)

https://s20.postimg.cc/jducbfz3h/Linija.png

Здравство и нови играчи:
  Нашата заедница е членка на организација еУН основана од страна на Boikov ( голема благодарност до него ) кој им помага на сите играчи кој се под 1500 сила секојдневно со храна и со куки. Доколку некој не е во системот нека ги прочита Статиите  или дирекно да ме  контактира мене или Боиков.
  Исто така доколку му е потреба на некој било каква дополнителна помош, слободно да се ми се обрати на приватна порака на мене или на било кој од владиниот тим. План за евентуални нови играчи ќе следи набрзо. Доколку некој сака да се помогне нема ме контактира.

https://s20.postimg.cc/jducbfz3h/Linija.png

Дијаспора:
   Многу македонски играчи на играта се регистрирани или одпосле преселени во други држави како : Бразил, Саудиска Арабија, Бугарија,Велика Британија и други. До сега немаме некакви сериозни заеднички соработки но да се надеваме дека во иднина тоа ќе се промени. Доколку некој сака да се врати, вратата е отворена за сите.

https://s20.postimg.cc/jducbfz3h/Linija.png

Доколку не се влезени на дискорд каналот ова е директниот линк .

о7 пиФце

Support

mistikoJumpyLionBoikovJadelymistikoTugaWolfGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterGasterbajterMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciMojanciStillborn JrAnarchipelDeni VaseMatejshVojnikMsTankiTankiPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayPopayLeader of ScorpionsKolfinMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMatadorMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraMoreiraSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantinoSantino

Comments (7)

Претседателско обраќање [ ПиФце ] https://www.erev2.com/en/article/3840
Успех!❤
Bravo
Yspex momci
o7-ok
Успех
O7