Thou Vou

Published in Greece - Social interactions and entertainment - 17 Apr 2019 10:06 - 7

Ελληνίδες, Έλληνες!

Η Ελληνική παροικία της Ουρουγουάης σας στέλνει τους χαιρετισμούς της, την αγάπη της και την επιθυμία συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.
https://i.imgur.com/tVBsO1tl.jpg

Ήθελα το πρώτο άρθρο που θα δημοσίευα στην Ελλάδα, να ήταν σχετικά με τους δεσμούς Ουρουγουάης Ελλάδος.
Ωστόσο επιταχύνθηκε από την επίθεση που θα μας κάνει το Περού σε λίγες ώρες.

Στο παιχνίδι είμαστε μία χώρα 3-4 ατόμων και θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε περιοχή. Μέχρι στιγμής κάναμε εκπαιδευτικές μάχες, ώστε να μπορούμε να έχουμε περιστασιακά μάχες για true patriot. Ακόμα και οι χώρες που επισυνάπτουμε MPP είναι αντίστοιχου διαμετρήματος, συνεπώς ελάχιστες μάχες και πρέπει να μετακινούμαστε διαρκώς, έσοδα απειροελάχιστα (ελάχιστος χρυσός για να κόβουμε νόμισμα) κλπ. Δεν παραπονεθήκαμε ωστόσο ποτέ. Καλή καρδιά που λένε οι παππούδες μας. Καλή καρδιά, καλή παρέα και διασκέδαση! Καλά περνάμε!

Θα ήταν τιμή και χαρά μας (στην μάχη που θα μας εξαπολύσει το Περού) να μας βοηθήσετε με όποιο damage θέλετε να διαθέσετε ή με posts προτρέποντας κι άλλους να πολεμήσουν στο πλευρό μας. 



Όσον αφορά τους δεσμούς Ελλάδος Ουρουγουάης, σας παραθέτω κάποια στοιχεία που μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν:

Στην Ουρουγουάη, στη χώρα των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων, τα παιδιά (από τα πρώιμα σχολικά χρόνια) διδάσκονται την αρχαία Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Μάλιστα έχουν ονόματα Ελλήνων φιλοσόφων σε πολλές οδούς, πολλές από τις οποίες κοσμούν και με αντίστοιχα αγάλματα.
Σε έρευνα της Eurostart στις χώρες της αμερικανική ηπείρου με ερώτημα: "Με ποια Ευρωπαϊκή χώρα ταυτίζεστε;" η Ουρουγουάη με πολύ μεγάλο ποσοστό δήλωσε την ταύτιση με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ιδιαίτερα, δεν δηλώνουν φιλέλληνες, αλλά Ελληνολάτρες.
Εορτάζουν προς τιμή της Ελλάδος τις Εθνικές Επετείους τις 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου και οι μαθητές του σχολείου "Grecia" λένε τον Εθνικό μας Ύμνο.
Η λογοτεχνία, πεζογραφία και ποίηση, έχει επιρροές από τα αντίστοιχα Ελληνικά κείμενα και σε πολλά βιβλιοπωλεία μπορεί κανείς να πάρει τα άπαντα του Καβάφη, Ρίτσου, Παλαμά, Καββαδία κλπ.
Υπάρχουν πάνω από 9 χιλιάδες Ουρουγουανοί που γνωρίζουν άπταιστα (πέρα από την μητρική τους γλώσσα) Ελληνικά.
Στην πρωτεύουσα (Μοντεβιδέο), υπάρχουν δύο από τις μεγαλύτερες πλατείες με ονόματα: "Ελλάδα" και "Αθήνα", ενώ οι οδοί με Ελληνικά ονόματα ξεπερνούν τις 20.
https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2018/07/Calle_colorida_en_Montevideo.jpg

https://world.greekreporter.com/files/uruguay7.jpg
Άγαλμα του Προμηθέα στην λεωφόρο Ελευθερίας
https://i.imgur.com/35C8eyml.jpg
Πολλά δημόσια κτίρια έχουν αρχιτεκτονική, επηρεασμένη από το δωρικό, ιωνικό και κορινθιακό ρυθμό με αποκορύφωμα την Εθνική Βιβλιοθήκη (δωρικού ρυθμού), όπου στον προπύλαιο θάλαμο βρίσκεται το άγαλμα του Σωκράτη.
https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2018/07/Socrates_en_Biblioteca_Nacional-696x522.jpg
Εθνική Βιβλιοθήκη

Η προτομή του Ομήρου στέκεται σε εμφανέστατο σημείο σε παραλιακό δρόμο της πρωτεύουσας, σαν να ψιθυρίζει τις ραψωδίες από το έπη της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.
Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας (από το 1916 συγκεκριμένα), που ιδρύθηκε η Ελληνική κοινότητα Ουρουγουάης! Επιχειρηματίες από την Ελλάδα διέπρεψαν στην Ουρουγουάη, κάνοντας οικονομικά ανοίγματα στη χώρα, δωρεές και ίδρυση σχολείων και βιβλιοθηκών! Ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 και του 60, Έλληνες που εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί (3.500 περίπου) διέπρεψαν, καθώς και οι απόγονοί τους που αποτελούν πλέον τρίτη και τέταρτη γενιά.
https://world.greekreporter.com/files/FMT-Uru.pngΊδρυμα Μαρίας Τσάκου

Πάμε όμως στο κυριότερο: Η σημαία της Ελλάδος έχει 9 οριζόντιες γραμμές. 5 Μπλε και 4 Λευκές όσες και οι συλλαβές της φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος"
Η Ουρουγουανική σημαία έχει αντίστοιχα 5 Λευκές και 4 Μπλε γραμμές και Εθνικό σύνθημα: "Libertad o Muerte" (Ελευθερία ή Θάνατος).

https://i.imgur.com/gMWdB48l.jpg
1916-2016: 100 Χρόνια Ελληνικής Κοινότητας στην Ουρουγουάη

https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2018/07/Greek_Orthodox_Church_Montevideo-696x522.jpg
Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Ουρουγουάη



Με εκτίμηση
vasspana, πρόεδρος της Ουρουγουάης
και νοσταλγός του παλαιού ΠΑΣΟΚ (του ορθόδοξου :P) 

Support

count zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerochris dudecount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zeroGiagiorgoscount zerocount zerocount zerocount zerocount zerocount zerobalthazar

Comments (7)

Ω!
v
Ωωω
Αν και στο άλλο δεν.... εδώ μ έφτιαξες! Θα βοηθήσομεν όσο μπορούμε.
Το άλλο είναι άλλο! Εδώ είναι πασοκ
Αστείο
πολυ ωραιο αρθρο. οντως, η ουρουγουαη εχει μεγαλη αγαπη για την ελλαδα. κριμα που δεν το ξερουν και αλλοι αυτο το ενδιαφερον γεγονος.