DD Info

Published in Serbia - Political debates and analysis - 04 May 2019 14:45 - 12

Poštovano egrađanstvo,

Prvo bih želela da se zahvalim svima na lepim rečima i podršci. Kritike sam uvažila, te svoje pisanije nastavljam u okviru glasila koji će u budućnosti nositi naziv “D&D Info”.

Što se tiče nekih dešavanja prethodne nedelje u ovom našom skromnom eSvetu, moram da izdvojim nekoliko. Ako zanemarimo previranja u eMeksiku, koja eskaliraju do nivoa kada predstavljaju ozbiljnu konkurenciju najbolje režiranim španskim serijama u kojoj se na svakih nekoliko dana smeni predsednik države (doduše ni eBrazil nije ništa bolji), onda je kod nas kako bi neki rekli i previše dosadno (a možda i nije, zaključite sami na osnovu daljeg teksta).

https://i.ibb.co/r2FBpYP/uL5puZa.png

Čiji (ponos) je veći?

Ono što je svakako obeležilo prethodnu nedelju što se tiče samog parlamenta, jeste odlazak narodnog poslanika Ujedinjene eSrbije - bgajic. Naime, nakon žučne rasprave sa guvernerom oko medalje (heroj bitke) i međusobnog uslovljavanja, narodni poslanik je demonstrativno napustio kanale predviđene za internu komunikaciju predstavnika parlamenta, kao i stranku koja mu je osigurala mesto u sazivu zakonodavne institucije eSrbije.

Pored ovog incidenta, sam parlament i nije imao nešto posla u prethodnih nedelju dana, te je izglasao samo jedan predlog (ministra odbrane) koji je usvojen od većine narodnih poslanika i odnosi se na proglašenje eRumunije prirodnim neprijateljem. U narednim danima (satima) se očekuje potencijalni predlog zakona, koji će eBugarsku takođe staviti na listu onih država sa kojima prekidamo dobre komšijske odnose (na zahtev naših saveznika).

Do ovog trenutka je ovaj zakon izglasan samo u susednoj nam eHrvatskoj.

https://i.ibb.co/r2FBpYP/uL5puZa.png

Jer komunizam živi...

U korist tome da se za prvomajske praznike ne donose velike odluke, govori činjenica da se guverner eSrbije isprsio junački i potrošio (većinom) svoje zlatnike za rešavanje misije. Čak 99 zlatnika, da budemo precizni. Naravno, suficit u državnoj kasi mora da se nadoknadi na neki način, pa je čuvar trezora krenuo da “žica” zlatnike od građana eSrbije i eSveta. Verujem da je ovaj poziv na humanitarnu donaciju naišao na zadovoljavajući odziv, s obzirom da se guverner ne oglašava povodom ove kolateralne štete načinjene u duhu međunarodnog praznika radničkog pokreta.

Šalu na stranu, ekonomsko-finansijsko stanje eSrbije je stabilno, iako je zabeležen blaži pad poreskih prihoda u proteklih nekoliko dana.

U toku je i subvencionisanje preduzetnika koji se odluče da unaprede svoje kompanije. Naime, u akciji povrata poreza svaki preduzetnik ima pravo na povraćaj poreza u iznosu od 80%. Kako biste ostvarili ovo pravo, potrebno je da napravite snimak ekrana Trezora pre kao i posle unapređenja vaše kompanije ili kompanija, i sve to pošaljete u privatnoj poruci guverneru Narodne banke eSrbije - Otisu Reddingu.

https://i.ibb.co/r2FBpYP/uL5puZa.png

Stiže nam nova (stara) vlast?

U nedelju će se održati predsednički izbori. Što se eSrbije tiče, imamo samo jednog kandidata za sledećeg u nizu prvog čoveka države, i to iz redova Akcionog Pokreta. 

Moonshadow je pre svega komandant vojne jedinice Serbian Special Forces, ali je tokom svog dosadašnjeg eŽivota više puta izabran kao narodni poslanik u Parlament eSrbije. Iako nismo uspeli dobiti zvaničnu izjavu od kandidata za predsednika eSrbije do zaključenja ovog broja, prema nezvaničnim informacijama saznajemo da novi nam vođa ima u planu da se fokusira na edukaciju novih igrača, kao i blagovremeno informisanje svih građana eSrbije o svim bitnim dešavanjima putem već postojećih kanala komunikacije i predstavnika sedme sile - novinara.

Ko ostaje, a ko ide iz vlade nam preostaje da vidimo u narednih nekoliko dana. Iskreno se nadam, da ćemo u narednih mesec dana imati predsednika, koji neće raditi isključivo šta mu se kaže, već će se za vreme svog mandata dati odgovore na pitanja građana i uvesti neke novine koje će pre svega da služi opšti boljitak celokupnog naroda. Intervju sa budućim predsednikom eSrbije možete da pročitate, ovde. 

https://i.ibb.co/r2FBpYP/uL5puZa.png

Kraj jedne ere i veliki snovi mladog motorine...


Što se tiče dešavanja u eSvetu, nedelju je obeležilo i raspuštanje vojne jedinice Order From Chaos (OFC). Lideri ove jedinice plaćenika su objavili da je zapovedništvu potreban preko zasluženi odmor i svim članovima vojne organizacije poželeli puno sreće u budućnosti, ma gde nastavili svoju vojnu karijeru. Dok su se neki građani zabrinuli zbog narušenog balansa u igri, neki su ovaj momenat iskoristili da izlože sopstvenu ideju o elitnoj vojnoj sili koja bi se sastojala od aktivnih vojnika sa cele teritorije eBalkana. Detaljnije o začetku ove ideje možete da pročitate ovde.

Raspad gore pomenute vojne jedinice može da utiče na dalje planove Dark Side saveza, pa je i dalje neizvesno da li će eSrbija u nekoj bliskoj budućnosti i dalje da podržava bitke svojih saveznika ili će i sama da krene u neki pohod. 

https://i.ibb.co/r2FBpYP/uL5puZa.png

I za sam kraj...

Nemojte da zaboravite da sutra ističu misije, kao i Uskršnji event. 

Pored toga, izuzetno mi je drago što mogu da podelim sa vama i dva fenomenalna članka objavljena u prethodnih nedelju dana iz "pera" kolega novinara:

Prvi je Utisak Nedelje, koji je ovaj put prepustio priču svojim gostima (Govedo, Otis Redding i moja malenkost). Dok je drugi članak vezan pre svega za istoriju i simboliku prvomajskih praznika. Oba članka toplo preporučujem!

U narednom periodu uz svaki članak možete da očekujete i tutorijal. Prvi tutorijal u pripremi je u suštini Uvodni tutorijal koji opisuje najbitnije stavke igre i naravno, treba da posluži eBebama. Svako ko želi da pomogne u pisanju, ili editovanju istog, može da mi se javi privatnom porukom. Svaka pomoć je dobrodošla!  

Do sledećeg članka, ostajte mi zdravi i veseli!

Dilly Dally

Support

eVokasieVokasieVokasiRingerMoonshadowZICERZICERZICERZICERZICERdaniderdaniderdaniderdaniderKosingasKingOfTheWarRodjoRodjoRodjoNebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007Nebra007D 28D 28D 28Kingsman24AdminAdminAdminCedaEdward TichUrushiharaLakiLBradonjaSAD1STAKoukoumafkamacolmsmacolmsStevanG

Comments (12)

Vise ne mogu da govorim da se Novinarstvo budi, sad mogu komotno da kazem da se novinarstvo probudilo. Idemo jako!!!! Svaka cast koleginice.
SUPPORT FOR MY SERBIAN FRIEDNS!
yo no hablo taca taca : v
Very well friend, I really enjoyed reading your article. One recommendation may be to not write in the articles about how much gold and CC state has. Usual practice is to give access to such information only to citizens, to avoid ill intentions by enemies. Otherwise very good job with article and what you are doing for your country! o7
Danider, gold and CC is from public page. Everybody can see this.
Danider njab Smile
Svaka cast na clanku, samo tako nastavi. Odlicna DD.
Then it is not actual information, because the accurate state of treasury is including what state has outside of treasury, which means this information here kind of useless.
Danider, we from Serbia, with serbian CS, just point cursors over numbers in this article, and poup up will appear. On that poup up, we can see true amount of gold and CC.
Bravo napokon prave novine, samo tako dalje
o7
V o7