Moonshadow chronicles

Published in Serbia - Political debates and analysis - 19 May 2019 14:04 - 3

Kao što sam i obećao pre nego sam postao CP dostavljam izveštaj o radu:

Finansije

-Kada sam preuzeo upravljanje državom finansije su bile stabilne i na trezoru je bilo oko 700 golda i veća količina dinara, znači finansijski je država bila stabilna i na tom pitanju smo najviše radili u prethodnom periodu.
-Ministar finansija ili ti guverner ima zadatak da održava kurs rsd na stabilnom nivou i to radi popriličlno uspešno.
-Donacijama smo malo poboljšali stanje državnih finansija, doduše bilo je ulaganja u firme i ovi ratovi će potrošiti određenu količinu, ali zaliha golda na trezoru će biti na zadovoljavajućem nivou. To je već sad izvesno.

Državne kompanije


-Pokrenuta je akcija podizanja državnih kompanija. Akcija je odrađeno uspešno, jer su podignute 2 q5 wepare, a na korišćenje je dobijena jedna od SSF-a tako da trenutno država proizvodi 960 q5 wepa dnevno, što se koristi za organizovano udaranje i po potrebi će se prodavati da se pojača priliv zlata (trenutno nema potrebe za prodajom). U državnom magacinu, već sada ima nekoliko hiljada komada q5 puški.

Event

-Što se iventa tiče lično smatram da je dosta loše osmišljen i da su nagrade za plasman od 4-10 mesta jako slabe i da je učestvovanje u takmičenju čisto bacanje državnog zlata i ja preuzimam svu odgovornost za to što se Srbija kasno, a i poprilično nepripremljena, uključila u rat nacija.
-Troškovi turnira su veliki jedan DoW košta 20 golda i svaki napad dodatnih 10, svaki RW košta 15 tako da očekujem da ćemo za turnir potrošiti oko 200 golda (nagrada za plasman od 4-10 mesta je 100golda na trezor)
-Trening ratovi su dogovoreni sa Bugarsko, BiH i sa Grčkom, pa vas molim da pratite naređenja kako bi smo što lakše odradili potrebno.

Diplomatija

Trenutno stanje je da smo u dobrim odnosima sa svim komšijama. Sa jedne strane to je dobro, a sa druge je problem, jer nemamo dobrih opcija za napad. Bilo je više predloga za rat, ali ući u rat čisto da bi smo ratovali je poprilično glupo (ovo nije pucačina, već neka socijalna strategija) Raspored resursa na mapi je takav da određene resurse koji su nam bitni nemamo na 15 regija blizu i bilo kakav rat zarad osvajanja resursa je dosta komplikovan. Rat sa komšijama je opcija, ali nemamo apsolutno nikakav benefit od toga osim što će nam dizati rw (trošiti nam dmg i gold) i maltretirati nas kada krene neki pravi.

Novine

Pokrenute su novine Ministarstva odbrane u kojima ćete dobijati obaveštenja i planove kao i dnevna naređenja i prioritete za bitke. Joše jednom apelujem da pratite dnevna naređenja i kako bi smo ispoštovali dogovorene ratove i bitke.
link novina:  https://www.erev2.com/en/article/4101

Savez

Trenutno stanje u savezu nije baš najsjanije i balans u igri je poprilično narušen. Brazil je odbio da potpiše MPP sa nama (mada ima logike sačekati da se završi turnir pa onda videti stanje na svetskoj mapi), tako da je funkcionisanje saveza trenutno dosta otežano.

Naredni izveštaj očekujte u narednu nedelju 26 maja.

vaš CP
Moonshadow

Support

MotoBoikovAce571

Comments (3)

o7
o7
*Rat sa komšijama je opcija, ali nemamo apsolutno nikakav benefit od toga osim što će nam dizati rw (trošiti nam dmg i gold) i maltretirati nas kada krene neki pravi.* 3x mjeri 1 reži Wink