Kuman News

Published in Turkey - Political debates and analysis - 12 Oct 2018 11:42 - 10

https://i.hizlir.com/NDvbqL.jpg

Selamlar,

Yeni bir oyunun arefesinde sizlere özet olarak kendimi tanıtmak ve sizlerle de tanış olmak için bu makaleyi kaleme alıyorum.

Bu tip oyunların babası olarak kabul edilen e r e p u b l i k adlı oyuna başladığımda 13-14 yaşlarındaydım, -bu- genç arkadaşlarımıza bu oyunu neden bırakmamaları gerektiği konusunda bir motivasyon olabilir, ben uluslararası ilişkilere olan ilgimi de, yabancı dillerimden birisi olan İngilizceyi de bu oyunlar sayesinde edindim. Reel bilgilerin pek bir önem taşımamasıyla beraber şu sıralar lisans eğitimi alan sıradan bir üniversite öğrencisiyim, Ankara'da ikamet etmekteyim.

E r e p eskiden, bu oyunlarda gördüğünüz toplam kayıt sayısı kadar online oyuncusu olan bir oyundu, oyunda yükselmek bunun gibi onun replikası olan oyunlarda yükselmekten çok daha zordu. Orada siyasi bir varlık edinmek için önce bir partide yer almak ve aktif çalışmak gerekiyordu, ben de öyle yaptım, önce partide görev aldım, sonra bir kaç kez milletvekili oldum vs. bunların faydası oldu lakin yaşımın da getirdiği toyluk ile orada edinebildiğim tecrübeler hep kısıtlı oldu.

Şu sıralar eRev1 olarak anılan eRevelloution'un açılması, e r e p in artık ömrünü tamamlamasından bir kaç yıl sonra gerçekleşti denilebilir. eRev de ilk açıldığında oldukça popüler bir oyundu, haliyle biz de orada yerimizi aldık, eski oyundan gelen tecrübeli isimler olarak ülkenin ilk adımlarını ve ilk savaşlarını yönettik, Türkiye'nin ilk başbakanlarından birisi oldum, ülke yönetmeye dair ilk tecrübelerimi edinmeye o günlerde başladım. 

Oyun güzel gidiyordu lakin monotonlaşmıştı, oyun yönetimi anlamsız hareketler yapıyordu, o dönemde bir kaç kişiyle beraber yönetime tepki olarak oyunu bıraktık. Bu tip oyunları bırakamazsınız, sadece biraz uzaklaşırsınız, bende de haliyle öyle oldu ve geri döndüm. Döndüğümde Türkiye'de babyboom olmuş ve Tr çok güçlü bir yer olma potansiyeline sahip bir ülkeye dönüşmüştü, O sıralar Türkiye'yi o dönemin en büyük goldbuyer'ı ve en kral abisi Kinsc yönetiyordu, kendisi önceki oyunlarda pek bulunmamış ama yönetme kabiliyetine sahip biriydi, onunla tanıştık, İran Fatihi Eldarion ile beraber hareket etmeye başladık, o sıralar Türkiye'nin yardımcı Milli Savunma Bakanlığı görevinde bulunuyordum derken ülkede bir takım iç karışıklıklar oldu, bu karışıklıkların hem iç hem dış kaynakları vardı, biz artık ülkede umut görmeyenler olarak ülkeden ayrılmaya ve Danimarkaya yerleşmeye karar verdik, Danimarka'da yolumuz Türkiye ile hep farklı yönlerde ilerledi, Türkiye ile hep düşman ittifaklarda bulunduk, lakin diplomatik tecrübelerimin çoğunu o dönemde edindim. Neredeyse her ülkeden ayrı ayrı dostlar ve çalışma arkadaşları da cabası oldu.


Uzun soluklu Danimarka maceramızda defalarca kez bakanlık görevlerinde bulundum ve yine aynı şekilde ittifak karargahlarında görev aldım. Basit bir şekilde ve ufak yuvarlamalarla kariyerimde sahip olduğum başlıkları sıralayacak olursam;

(Tüm oyunlarda ve tüm ülkelerde)
-1x Ülke Başkanlığı
3x Başbakanlık
5x Dışişleri Bakanlığı
4x Savunma Bakanlığı
3x Dışişleri Bakanı Yardımcılığı
2x Savunma Bakanı Yardımcılığı
 ve sayısız danışmanlıklar...

1x İttifak Genel Sekreterliği
2x İttifak Askeri Komutanlığı
1x İttifak Halkla İlişkiler Sekreterliği
4x Askeri Komutan Yardımcılığı

ve sayısız komisyon üyelikleri...



Bu genç oyuna Türkiye'de başlamamın en önemli sebebi yaklaşık bir kaç yıldır Türkiye'de uzun süreli hiç bulunmamam, fırsatı elde etmişken artık Türkiye'de oynamam gerektiğine karar verdim ve artık kendi reel ülkemde oyunu oynayacağım. Bu tip oyunlarda profesyonel olmak iyidir, milli duygular ile beraber profesyonel bir yaklaşımla ve yıllar içinde edindiğim uluslararası bağlantılarımı kullanarak eTürkiye'ye faydalı bir siyasetçi olmak istiyorum, bu konuda sadece kendi adıma çalışmak yerine zamanında çok sevgili Ömer ve Onur abilerimin bana yaptığı gibi yeni diplomatlar yetiştirmek gibi bir kaygımda var.

Bu makale aracılığıyla oyunda tecrübe sahibi olmayan lakin oyuna ısınan herkese mesaj kutum açık, aklımdaki bir kaç projeyi gerçekleştirmek için tecrübeli olmasından ziyade istekli arkadaşlarla beraber çalışmak benim için oldukça zevkli olacak. 

https://i.hizlir.com/Z3b1aV.jpg


Bu amaç etrafında Türkiye Dış Politika Vakfı'nın kurulduğunu deklare etmek istiyorum.

Türkiye Dış Politika Vakfı, size oyunun diplomasi ve siyasi modülünü öğretecek bir vakıf olacak, belirlenen saatlerde yerli/yabancı önemli oyuncular ile sohbetler ve eSeminerler düzenlemenin yanında üyeler, sadece vakıf üyelerinin edinebileceği özel makalelere erişebilecekler. Bir siyasi parti olmaktan ziyade siyasetçi yetiştiren bir vakıf olarak hareket edecek olan TDPV'ye ön kayıtlar için şimdilik bana mesaj yoluyla ulaşmanız yeterli olacak, önümüzdeki günlerde vakıfın programını anlatan ve kayıt formunun bulunduğu bir makaleyi ise gazetemden tekrar paylaşacağım.



Şimdilik hoşçakalın...

Support

ahmet0146d0ct0rward0mKingorion

Comments (10)

Pirinc o7
Pirinç o7
v+s attim pirinc isterim
La bunun demedigini yapin,dedigini yapmayin Laugh, sub yaptim haberin olanLaugh
@player1 abi Laugh
Inarius? 16mil is it really you?
looking like yes Laugh
vs attım gold isterim,goldun çoksa
Kayit icin kimlik ve vesikalik foto da lazim mi
sub 11 panpa sublamadan geçme https://www.erev2.com/en/newspaper/241 16m u da hatırlayanlar var bak yukarıda Laugh