Moonshadow chronicles

Published in Serbia - Political debates and analysis - 28 May 2019 15:53 - 8

Da ponovim još jedno rečenicu kojom sam započeo i prošli članak:
"Kao što sam i obećao pre nego sam postao CP dostavljam izveštaj o radu"

Finansije

Što se tiče finansija  stanje poprilično stabilo i tu nemam šta novo da dodam osima da u trezoru ima dovoljno golda, a i na acc-u CP-a i guvernera (tačne cifre ćete dobiti u završnom izveštaju) Kurs dinara je stabilan, odlučili smo se na malo težu varijantu da sa manjom količinom dinara u opticaju održavamo kurs stabilnim. To iziskuje češće donacije sa trezora, ali kongresmeni za sada imaju razumevanja i glasaju vrlo korektno. U finansijskom pogledu stabilni smo sa tendencijom da tako i ostane duži vremenski period.

Državne kompanije

Državni wep se proizvodi svakodnevno i za sada smo napravili respektabilan štek za buduće ratove. Imamo preko 10k q5 wepa.

Diplomatija

Trenutno je svetskoj sceni aktuelna preraspodela snaga i formiranje vojnih saveza. Naime odnosi između USA i Bugarske su na ivici rata i podela na dva bloka je već započeta. S obzirom da Brazil i Francuska nisu želeli da potpišu novi MPP sa nama logično je bilo započeti razgovore sa Bugarima. Dogovori još uvek traju, a za cilj je da se napravi savez koji će moći da se suprotstavi SMP-u.

Novine

Što se novinskih članaka tiče pokrenute su novine ministarstva odbrane sa dnevnim naređenjima i taj deo posla iCobra97 je odradio vrlo revnosno. Ostao sam dužan izbacivanjem tutorijala, ali i to će biti rešeno uskoro.

Event


Na kraju malo i oko proteklog iventa. U celu priču oko iventa sam dosta nerado i sa negodovanjem krenuo. U principu nagrade od 3-10 mesta za državu ne donose neki benefit, a sami troškovi osvajanja poena su veći od 100 golda koji su kao nagrada ušli u trezor. Elem 15 čokoladica i 10 q1 bombi nisu ni neka vojna sila koja može da donese prevagu u nekim borbama, ali imamo veliki broj igrača, a i zarad zanimljivosti mislim da nije bila greška što smo izjurili dobar plasman. Bodove smo osvajali trening ratovima sa Bugarskom i Grčkom, a veliku pomoć smo imali od komšijske BiH koja nam je donela i najveći broj bodova, jer su dozvolili da uzimamo regije putem RW što je nama donosilo 2 poena, a njima -1. Nije strašno priznati da nisi bio u pravu, pa eto i ja kažem da bi bila greška da nismo ušli među 10 nacija u ovoj borbi.
Drugi deo takmičenja je bio vezan za individualne borbe gde nam je osvetlao obraz igrač co i na kraju je zauzeo drugo mesto na ukupnoj listi.
Rat između Rumunije i Mađarske nas je malo pokrenuo i svima smo stavili do znanja da smo "uspavani div" ovog servera i da će svakom ko sa nama uđe u sukob biti mnogo teško da izađe kao pobednik.

Za sada toliko od mene, a za kraj mandata ćete dobiti detaljan finansijski izveštaj i analizu celokupnog mandata.

vaš CP
Moonshadow

Support

GARDOSHGovedobgajicPodrigatorteodorteodorteodorteodorteodorsubagentsubagentsubagentsubagentsubagentredziredziredziredziredziPiranaAce571

Comments (8)

o7
o7
o8
o7
Zaboravio si da napomeneš da smo imali bitnu ulogu u odlučujućoj borbi na turniru pomoću koje je Bugarska pobedila na istom. Poslednji dan u rw protiv Amera smo udarili jako sa Bugarima i uspeli da dobijemo taj rw i skinuli Amerima 1 bod!
cccc glabaju CP i guverner, a premijer ništa, bando crvena
o7
Ko ne ume da glaba izbacujemo ga iz vlade 😎😎😎