Moonshadow chronicles

Published in Serbia - Political debates and analysis - 06 Jun 2019 15:59 - 4

Poštovani građani,

nakon 30 dana predsednikovanja došlo vreme da se svode računi. Preuzeo
sam finansijski stabilnu državu, a na kraju mandata je ostavljam u može
se reći dobrom stanju.  Obzirom da sam pravio preseke i dostavljao izveštaje javnosti ovo će biti retrospektiva i malo detaljniji finansijski izveštaj.

RATOVI

Državu sam preuzeo u stanju apsolutne sigurnosti što se ratova tiče. Za nas koji volimo malo zategnutiju sitvaciju i može se reći agresivniji pristup igranju erev2 igre to je bilo dosta frustrirajuće. Međutim rat nacija, a posle i promena saveza na svetskoj sceni nam je otvorila vrata da se aktivnije uključimo u borbu za prevlast na svetskoj sceni. Stvar je pokrenuta sa jednim potpisanim MPP-om sa Mađarskom koja je pucala po šavovima u ratu sa Rumunijom. Srbija je iznela ogroman deo tereta i u nekoliko navrata uspela da spase prijateljsku Mađarsku.
Trenutno nemamo otvorenih frontova, ali je to više taktičke prirode, jer smo ušli u sukob sa Francuskom (USA i OFC). Poslednjih par bitaka smo pokazali kolika smo sila i da će svi koji krenu na nas morati da kalkuliši i ono što nije vidljivo na prvi pogled. U narednom periodu nas očekuje mnogo važnih borbi i moramo ostati svesni činjenice da brojnost i dobra organizacija donosi prevagu u ratovima.

SAVEZ

Formiran je novi savez MAT (iskreno mislim da ime najsrećniji izbor ali bilo je i mnogo gorih predloga). Kako su odnosi između USA i Bugarske dostigli nivo zahlađenja, pa i mogućnost nekakvog sukoba Bugari su se okrenuli Srbiji kao potencijalno jakoj državi sa kojom zajedno možda može da vrati balans u igru. Vrlo brzo smo došli do nekakvog dogovora koji je bio polazna tačka stvaranju novog saveza. Nakon toga priključeno je još nekoliko država i stvoren je MAT.


BONUSI

Kada sam preuzeo državu imali smo 80-60-80 (60% na wep) i svakodnevnim proučavanjem mape nisam uspevao da nađem moguće rešenje povećanja bilo kog od bonusa. Formiranjem novog saveza otvorila se mogućnost da dođemo do nekih resursa i moglo bi se reći upornom diplomatijom smo i uspeli da dođemo do 100% bonusa na wep (koji je i najbitniji za državu. U narednom periodu imamo težak zadatak da uspemo da zadržimo ress na ovom nivou, a što da ne pokušamo i da povećamo još jedan od preostala dva.

REFUND

Sa ubacivanjem q6 kompanija bilo je posla oko refundacije zlata, ali saznanje da u državi imamo lep br q6 wep firmi je faktor koji daje elan da se sve to obavi u rekordnom roku.

FINANSIJE

Od prethodnog CP-a sam dobio poprilično stabilnu državu na acc je prebačeno 138,62 golda i 21546 rsd na trezoru je bilo oko 700 golda i dodatnih 13 000 rsd. To je poprilično ozbiljna suma i može se reći zaliha za stabilnost države. Moja ideja je bila da malo pokrenemo državnu proizvodnju i da sa jeftinim wepom koji država pravi napravimo zalihu oružja i organizovanim udarima podignemo aktivnost ljudi. Napravljena je akcija donacija golda na trezor i mogu da kažem da je to prošlo veoma uspešno, jer država sada ima 2 q6 wepare u vlasništvu kao i još jednu q6 koja je dobijena na privremeno korišćenje.

KNJIGA FINANSIJA

Knjiga finansija je uredno vođenja i biće objavljenja čim povežem moj izveštaj sa izveštajem ministra finansija, a najkasnije do ponedeljka 10.06.2019.. Ukratko u organizaciji udara podeljeno je oko 20 000 q5 wepa kupljena je bolnica i DS, podignute su državne kompanije itd...bilo je dosta troškova u ratu nacija, ali smo sve to pokrili pa čak i ostavili dovoljno zlata da država može da funkcioniše bez poteškoća.

ZAHVALNOST


Zahvalio bih se svima koji su pomogli da ovaj mandat protekne u najboljem redu, a pre svega mislim na direktne saradnike tj. ministre u vladi.
Najveću zahvalnost dugujem igraču cos koji je vodio finansije i bio vrlo važan šraf u upravljanju državom kao i igraču iCobra97 koji je podneo najveći teret ovog mandata, jer je pomagao na svim frontovima, a moja aktivnost u poslednjih 7 dana je veoma bila slaba. Ujedno mu čestitam na osvojenim izborima i nadam se da će nastaviti u istom ritmu.

 

Support

SaSoldierUrushiharacoassssLakiLhelamanPolyarnyy MedvedGatotkacaSoy BurroPericSSJacQ stankOunimerunimerunimerunimerunimerTanninBrunobapSebastian Davalos Recargadopetkanpetkanpetkanpetkanpetkanpasokzombiepasokzombiepasokzombieady71veliki ratnikPiranaAce571

Comments (4)

Srbija!
o7
o7
Njab...free Istria 😂