Виц

A333 - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 15 Oct 2019 23:55 - 2

Автор: Иво Сиромахов

Мариела е на 32 години, неомъжена, работи като продавачка в мола и по принцип е от София. Ми да. Не е важно откъде си, а откъде си ПО ПРИНЦИП. Има някои простаци, които понякога я питат: “ама иначе откъде си?” и тя жестоко им се обижда.Като всяка нормална жена, и Мариела има своите нормални радости и страхове. Радостите й са, когато си купи нови обувки, когато Фики Стораро й лайкне профилната снимка, или когато приятелката й надебелее. А страховете й са да не надебелее, да не й закъснее цикъла, да не й се нацепи маникюра, и да не дойде регроградния Меркурий.

Мариела се интересува от зодии и е убедена, че всичко е записано там. Ходила е на астроложка и тя изчислила, че Мариела била регресивен Стрелец с асцендент Рак и Юпитер във втори дом. Това означавало много неща, но най-вече, че жените с такава астрологична композиция били с добро сърце и мъжете подло се възползвали от добротата им. Мариела била смаяна колко точен се оказал хороскопът. Ами да, точно така си е.

Но сега най-страшната заплаха бил ретроградния Меркурий. Мариела не знае какво е ретрограден Меркурий. Няма представа, че Меркурий всъщност е най-мъничката планета от Слънчевата система. И че въртенето на тая мъничка планета няма как да й нацепи ноктите. А ако й закъснее цикъла, то ще е заради невниманието на Кирчо, а не заради разположението на планетите…

Мариела обаче е убедена, че за всички беди в живота й са виновни зодиите. Разбра го още в шести клас, когато на 14 ноември й писаха двойка по литература. А после видя във вестника, че това бил тройно критичен ден за Стрелеца. Ами да, всичко съвпада. В зодиите е казано всичко. Абсолютно всичко.

И Ванеса е на същото мнение, а тя е много умна. Ванеса е фризьорката на Мариела. На 28 години, разведена, по принцип е от София. Адски е умна, защото е правила прическите на Галена, на Андреа, на Глория и даже на Преслава, моля ти се. А те постоянно й разказват разни неща и тя поумнява. Много са свестни, вика Ванеса.

Ванеса е Лъв с асцендент Везни в трети дом на Сатурн. Жените с такава астрологична композиция били с добро сърце и мъжете подло се възползвали от добротата им. Ами да, точно така си е.Освен че е много умна, Ванеса много чете. Чела е списание “Ева”, два броя на “Космополитън” и една книга за аурата. Мариела не знаеше какво е аурата и Ванеса й обясни, че аурата била нещо, което се усещало около човека, но било невидимо. Мариела реши, че аурата е нещо като да пръцнеш. Но не беше съвсем сигурна дали е така и не посмя да попита, за да не се изложи. Ванеса й обясни, че от аурата зависели много работи. Била кармична. Мариела попита какво е “кармична” и Ванеса много се ядоса и й каза да вземе па да прочете малко някои работи, стига е задавала тъпи въпроси. И това всичкото, докато й вземаше връхчетата.Мариела също чете. Не е вярно, че не чете. Всеки ден чете хороскопа си в сайта sladurana.bg, чете рецепти в сайта vkusnimami.com, а освен това чете списание “Шик”. От там научава много ценна информация, например кой ще влиза в следващия бигбрадър, кой ще излиза, колко струва новата прическа на Гери Никол, и къде е била на почивка Николета. В списание “Шик” също има хороскопи, ма там нещо не й познават.

Ванеса вика, че освен астрологията много важна била нумерологията. Eдна от клиентките й била чела в някакво списание как се изчисляват нещата според рождената дата и според буквите на трите имена. Ванеса си била пресметнала тия неща и се получило числото 58917. Жените с такова лично число имали добро сърце и мъжете се възползвали от добротата им. Не е ли така?

Заради нумерологията Ванеса кръстила дъщеря си Цвеклослава. Трябвало да я кръсти на дядо й Цветко и баба й Славка. Обаче Цвеслава излизало число с лоша карма. Затова го направила на Цвеклослава. Добавила само три буквички и спасила детето от кармата. Щото най-важното е детето да е щастливо, тъпо е да страда заради сбъркано име.

Ванеса наистина е много умна, мисли си Мариела. Всичко е предвидила, за всичко е помислила. Тя знае и за китайските зодии. Била чела в някакво списание, че китайските зодии са много по-важни от тия наште, българските. Все пак китайците са много народ – към десет милиона и нещо, даже почти двайсет милиона, пък ние българите колко сме… Така че зодиите им няма начин да не са по-верни. Та според китайския хороскоп Ванеса била огнена маймуна, а пък сега било годината на жълтото куче и в нея жените огнени маймуни много трябвало да внимават, щото всички огнени маймуни били с добро сърце и мъжете се възползвали от добротата им.

Мариела не знаеше коя зодия е по китайския хороскоп, но Ванеса й пресметна, че била дървена свиня. Дървените свине били жени с добро сърце и мъжете се възползвали от добротата им.

Мариела понякога се чуди как Ванеса запомня толкова много ценна информация. Но повече се чуди как ще оцелее в годината на жълтото куче една дървена свиня, която освен това е Стрелец с асцендент Рак и личното й число е 21906. И всичко това при ретрограден Меркурий! Най-вероятно няма да се получи, мисли си Мариела, и изведнъж й става много тъжно й се разплаква.

Защо ли съм се родила такава, мисли си Мариела. Ако не бях дървена свиня и стрелец с асцендент рак и лично число 21906, сигурно нямаше да работя като продавачка в мола, а щях да съм фолкпевица и да давам интервюта при Гала. И нямаше да ходя с тъпия Кирчо, дето не иска да се ожени за мен, ами с някой като Валери Божинов. И нямаше да почивам в Китен, ами на Малдивите.

Ама това никога няма да ми се случи, защото съм тъпа дървена свиня, тъп стрелец с тъп асцендент рак и най-тъпото лично число 21906. Това е възможно най-нещастната комбинация, плаче Мариела.

Ако бях друга зодия, сигурно щях да съм и по-умна, мисли си Мариела.

Иска й се да е умна като Ванеса. По-умна от Ванеса е само Нешка, която вярва в Тангра, в баба Ванга, в комунизма, а от време на време и в Бареков

Support

MirkoMBardokva

Comments (2)

Ах този ретрограден Меркурий, виновен за толкова провалени човешки съдби. Тц, тц, тц...
Аз за това си гледам на ракия, сам в къщи и всичко ми е наред xD