Виц

A333 - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - Social interactions and entertainment - 19 Oct 2019 12:30 - 3

Автор: Иво Сиромахов

Живеем във времена, в които думите все още са най-популярното средство за общуване. Скоро няма да е така – всичко ще е емотикони и слабоумни магаренца, които подскачат и до тях пише НА НА.

Но засега все още се налага да си служим с думички. Колкото и да е трудно. А за някои дори непосилно.

Често чувам хора да употребяват неуместни фрази. Чули са нещо от някого, харесало им е, щото звучи странно и го повтарят, без да се замислят, че всъщност е глупост.

Ето някои изрази, които е добре да избягвате, ако не искате да изглеждате тъпо:

1. Употребявате изрази като “окей ли си с това”, “не съм окей с това”. Така не изглеждате като хора, които владеят чужди езици, уви.

2. На всяка трета дума казвате “смисъл”. Това няма да вложи в речта ви истински смисъл.   

3. Казвате “реално погледнато”. Вероятно умеете да гледате и нереално.   

4. “Няма да влизам в обяснителен режим”. В кви режими влизате бе? Да не сте перални, че да сте в режим?   

5. Свивате пръстите на ръцете си като “кавички”. Аре нема нужда. Ако от думите ви не се разбира, че са кавички, пръстите няма да помогнат.   

6. “Задкулисие”. Няма такава дума. Някой отворко я е измислил и всички “обществени анализатори” я повтарят с тревожна физиономия. Демек – това задкулисието е лоша работа, драги зрителю… Ми не е лоша работа, защото не съществува. В театъра има сцена, има кулиси, но задкулисие няма. Както няма и предклозетие.   

7. “Кредит на доверие” – латинската дума “credo” означава “вярвам”. Така че когато употребите израза кредит на доверие, всъщност казвате “доверие на доверие” и изглеждате адски тъпо.   

8. “Небезизвестният”. И пет представки да сложиш пред една дума, пак ще изглеждаш прост.   

9. “Днес повече от всякога”…. имаме нужда от герои. Или неква подобна глупост. Ми няма как да знаете как е било всякога, за да го сравнявате с днес. Единственото, което е сигурно е, че днес повече от всякога изглеждате тъпи.   

10. “Европейските ценности” – съжалявам, но такива работи не съществуват. Германските ценности са едни, а гръцките ценности са съвсем други, както видяхме наскоро. Така че аре у лево с тия европейски ценности.

Support

sPoXxx

Comments (3)

Лошо е като се припознаеш в някой точка, смисъл аз съм ок с това, ама реално погледнато днес повече от всякога сме безхарактерни.
Това мисъл го прочете на 5 ракии е 2 през нощта и ще разберете как се чувствам ...
I also hate people using brackets in the end of their sentences)))