The Guardian

Rodjo - Newspaper from Croatia -

Published in Croatia - Political debates and analysis - 09 Jan 2020 04:07 - 28

https://cdn.discordapp.com/attachments/242359966369841154/370843593797009408/CP_separator.png


Pozdrav cijenjeni eHrvatski narode. Ovaj članak će dati odgovore na sva pitanja koja ste se pitali. Naime ja sam nastavio svoj mandat za još jedan mjesec, te ću se osvrnuti na zacrtane ciljeve iz prve kandidature, navesti ciljeve druge kandidature, te vas informirati o promjenama koje su zadesile eHrvatsku pa i cijeli eSvijet. Puno smo toga napravili u jednom mjesecu, od monotone i jednolične zajednice smo izrasli u aktivnu i zaigranu zajednicu.



Vojni plan/Vanjski poslovi


Prvo ću napraviti kratki osvrt na prvi mjesec dana mandata. Na početku mandata smo bili u žestokom ratu sa jednom od najjačih sile eSvijeta Bugarskom, već se prije početka mog mandata radilo na potpisu NAP-a te smo uspjeli doći do dogovora koji je zadovoljavao sve strane i sada sa Bugarima skupa radimo vojne akcije zbog zajedničkog cilja. Ministar/i su odradili odlično svoj posao te je svatko odradio sukladno očekivanjima, kako ovdje ( MoD - Polar, MoFa - m4gnus ) tako i na svim ostalim mjestima ostaje isti kao i u prvom mandatu. Ostali smo i ostajemo uz saveznike kao i dosada samo što smo stekli i neka nova prijateljstva, te smo sada u dobrim diplomatskim odnosima sa njima sada.

U proteklih mjesec dana smo izveli temeljitu reorganizaciju eHrvatski službenih MU-ova. Na jedan postojeći smo dodali još dva MU-a koje država smatra službenima. CrOmega MU je elitna vojska za aktivne igrače koji su sposobni promijeniti tok svake bitke, Hrvatska Vojska je ostala u službi države te tu svrstavamo sve igrače koji unatoč aktivnosti u igri nemaju želju uključivanja chatove koji su potrebni za dogovaranje i organiziranje udara. Za sami kraj sam ostavio Civilnu Brigadu koja je najmlađi i najmanji službeni MU eHrvatske gdje su igrači koji igraju izrazito ekonomski ili su u teškom dvokliku. Plan je da svima željnima rada za tenkove to omogućimo i na pravom smo putu za to!

Ciljevi su da već pokrenuti sveopći rat protiv Francuza privedemo nama željenom kraju. Naime, Francuzi su bili naši saveznici koji su kada su osigurali sebi 3x100 bonuse proglasili neutralnost i okrenuli leđa dojučerašnjim prijateljima. Tako da jednoglasna odluka saveza i prijateljskih zemalja bila da napravimo odmazdu za izdaju. Svaki eHrvatski građanin je potreban sada i iznad svega nam je potrebna koordinacija i organiziranost. Molio bi vas za veću koncentraciju i aktivnost da ovaj rat završi sa nama ugodnim završetkom. Biti će teško, napadamo državu sa najvećim zalihama iza USA.



Ekonomski plan/Izgradnja tvornica


U prošlom sam članku spomenuo da imamo kronični nedostatak ljudi/radnika za veliku ekonomiju. U suradnji sa guvernerom sam radio na projektima i mogu slobodno izjaviti da smo taj dio posla uspješno odradili. eHrvatska nikad više državljana nije imala na erev2, to smo postigli dogovorom sa Slovenijom da se njihovi državljani pridruže nama, te smo potaknuli eHrvate koji su bili rasuti po eSvijetu na povratak u eDomovinu. Tako da smo na tom polju napravili dobar posao, te će dugoročno svima donijeti blagostanje. Razrađeni su planovi koji su uspješno izvršeni za dizanje weap firmi koje svaka država treba imati da može sebi osigurati sigurnost, firme će biti dignute uskoro. MM tečaj je spušten na 1 HRK = 0.012 Gold te smo tim pothvatom potaknuli veći opticaj novca na našem marketu. 

Situacija što se tiče bonusa je više manje svima jasna, trenutno imamo 80% weap bonusa, 70% food bonusa i 60% house bonusa. Nama je stvarno otežan svaki put do ostvarivanja nekog bonusa 100%. Zbog rata u kojem se trenutno nalazimo moglo bi doći do određenih turbulencija pri bonusima koje imamo, no s završetkom rata se stvari vraćaju na svoje mjesto. Nakon ovoga rata ćemo vidjeti postoji li ikakva šansa za ostvariti veće bonuse, no o tome ćemo kada dođe vrijeme za to.

Jak pojedinac uvjetuje jaku državu pa smo zbog toga započeli rad u firmama. Postoje dvije vrste rada za državu, cilj toga nam je obostrana dobit. Pojedinac će uvijek zaraditi više nego bi mogao na tržištu rada, te samim time država dobiva toliko vrijednog radnika, a također ga naoružava te sebi osigurava aktivnog pucača. Prva ponuda za posao je rad za 1cc u našim firmama. Svakog ponedjeljka se vrši podjela osnovnog paketa koji radnik za 1cc dobiva na tjednoj bazi, ali radnik za 1cc također uživa pogodnosti jeftinije kupnje weapa na organiziranim udarima i ako nekad bude potrebno za brze akcije se tome radniku osigurava sve potrebno za ostvarivanje cilja. Druga opcija rada je rad za plaću u cc ( HRK ) gdje radnik ne dobiva tjedni paket tenkova, već samo na podjelama ima priliku za kupnju weapa i ispucavanje istog.



Unutarnji poslovi/Misije


Iako su još aktivne misije koje nam je Admin dao smatram i taj zadatak uspješno obavljenim. Naime unutarnjim poslovima se bave svi ministri, te smatram da to tako i treba ostati. Misije su zahtijevale mnogo suradnje između igrača i između igrača i države. Svatko tko se javio na chat da mu treba pomoć je dobio upute i pomoć u odrađivanju misija. Dok su drugi naplaćivali usluge RW-ova i BH medalja mi smo to odradili besplatno za sve naše državljane. Nikome nije zahtijevano niti da plati ponovni napad na regiju koju smo ga uputili za RW. Ovdje je država socijalistički intervenirala, te se stavila na raspolaganje svim svojim građanima. Tako da na kraju imamo dosta igrača koji su riješili misije i to nam je kao vladi veoma drago za vidjeti i znati.

Iako smo svi uključeni u Ministarstvo unutarnjih poslova, te se svi jednako zalažemo da damo rješenje za svako pitanje i problem koji naiđe, a Pasta93 kao PM ( premijer ) je nadležni za sve poslove unutar eHrvatske i naše male zajednice. U ovom sektoru nema nikakvih tekućih problema, te se nadam da će tako i ostati. Volio bih naglasiti da će ovo ministarstvo u ovome mandatu imati mnogo više posla zbog toga što su nam se pridružili Slovenci. Cilj je obaviti sve na obostranu dobit, naravno.

Otvaran natječaj za mjesto Ministra Edukacija. Imamo u planu pokušati organizirati na tjednoj razini nagradnu igru koja bi nagrađivala aktivne igrače i stvarala im taj dodatni plus za pucanje i razvijanje ekonomije. Posao ministra edukacije bi bio jednom tjedno objaviti članak, te samim time ćemo onda i obogatiti ionako siromašnu novinarsku scenu eHrvatske. Ideja je u samom začetku te još nisam odlučio šta ćemo staviti za nagradu igru ali ćemo doći lako do toga kad se nađe voljan kandidat, možda bude i kandidat sa nekom super idejom za nagradnu igru :)




https://i.imgur.com/KMCtthn.jpg




Na početku mandata je uz već spomenute ciljeve i planove vlada radila na jednom velikom projektu. To je najveći projekt eHrvatske koji je već za vrijeme mojih prvih mandata bio prioritet, a i kasnije u nekim drugim vladama. Nakon dugotrajnih pregovora sa Slovenskim CP-om i vladom smo došli do zajedničkog dogovora. Državljani eSloveniju su se odlučili pridružiti eHrvatskoj. Ovakva situacija je win-win projekt. Slovenci su dobili stranku na upravljanje da sačuvaju svoj RL identitet, te imaju sva prava kao i svaki građanin eHrvatske, a što se tiče vojske su se odlučili pridružiti našim MU-ovima da budemo koordiniraniji u vojnim akcijama. Slovencima je ova situacija dobra iz prostih razloga što više neće trebati osiguravati MPP-ove, DoW-ove, bolnice te su srezali potrošnju koju mogu preusmjeriti u razvoj ekonomije, vojne moči... Imati će visoke bonuse na proizvodnju sa našim CS-om i imati ćemo veće zajedničko tržište koje donosi dobro eHrvatima, eSlovencima i državi. Država će napokon imati vojnu sposobnost branjenja na više frontova, RWova, veći broj ljudi znači i veća aktivnost, a to sve donosi dodatni profit svima nama.


https://thumbs.dreamstime.com/b/croatia-slovenia-two-flags-textile-cloth-fabric-texture-croatia-slovenia-flags-together-textile-cloth-fabric-texture-146937394.jpg


Sporazumom o ujedinjenju ova dva naroda u jednu državu obilježavamo novu stranicu u povijesti naših malih eDomovina. CP-ovi eHrvatske i eSlovenije su se dogovorili da sporazumno nazovemo Slavia Union ovu našu novonastalu zajednicu. Ime je određeno iz razloga da dokaže da je ovo zajednički projekt i da pokažemo međusobno razumijevanje i uvažavanje jer to nam je na kraju krajeva bio i cilj. Ničije ime nije stavljeno ispred ničijeg, te to neutralno ime ove unije odaje upravo to.

Danas 09.01.2020., 461 eRev2 dana službeno proglašavam Slavia Union valjanoj personalnoj uniji dvije države. Od današnjeg dana Slavia Union postaje službena, te to ime smatramo legitimnim u budućnosti za sve unutarnje i vanjske državne poslove. Što znači da smo svi sa istim pravima i odgovornostima prema državi za koju igramo/predstavljamo.

https://s6.postimg.cc/bk81kp1yp/a6dRZaq.png

Today, 09.01.2020. we declare Act of Unification official. By act Slovenia and Croatia will take name Slavia Union. We will work internal and foreign affairs under this name. We wanted to take neutral name to show that we are really here to work and fight together and that besides all we are all the same by country. Each citizen has right to be active in politics, military, economy sector and also eSlovenians got party to keep national identity. They will join ours MU to be better coordinated.

https://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Slovenia/Flag-Pins-Slovenia-Croatia.jpg


HAIL SLOVENIA!
HAIL CROATIA!
Hail Slavia Union!


https://i.imgur.com/eu4Nja6.jpg

Support

Clark KentPolyarnyy MedvedEndlessnessGovedoKosingasBatko BatistutaDreamkiller1504Dreamkiller1504Dreamkiller1504JogaBonitoSLBPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubPlavi golubAnt3spartan1BradonjaNebra007Nebra007Nebra007Akhenaton SetepenraOpssyenMoonshadowRomperRomperRomperMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyMchPyHrvatSSovacovicaguzvic209PMS7

Comments (28)

V for the long article xD
good luck o7
o7
o7
Srečno na skupni poti! Smile
A jbt koliko si napisao, a ja skoro sve pročitah, prevari me tablet Laugh
Blagov Hrvatima na ovakvom CP-u koji izrađuje odlične izveštaje na kraju mandata....ono naše taštino dete je izdalo ovakac članak https://www.erev2.com/en/article/5683 baš transfer blama za celu zajednicu. Al i kod nas je došao sada ozbiljan čovek na mesto CP-a tako da nam slede bolji dani
How about project Yugoslavia ? Cheeky
Kraljevina Jugoslavija?
jebes kralja. kralj je picka
Veoma je dobro što se Slovenija i Hrvatska ujedinila u jednu državu. Ja sam u početku erev1 hteo ujediniti celu ex Yug ali mi nije pošlo za rukom. Ukoliko se uspe ujediniti cela bivša Jugoslavija dobili bi silu u celoj igri. Mislim da to treba biti cilj. Administracija bi mogao ubaciti opciju ujedinjenja zemalja putem kongresa obe zemlje koje žele da se spoje i naprave novu zemlju. I naravno ukoliko neka zemlja ili regija želi da se odcepi i postane nova država. Glasanje ili putem kongresa ili referenduma svih građana. Sve u svemu podržavam ovaj projekat. Svaka čast.
o7
o7
o7
o7
Cool, Slavic union is something unique to games like this, I believe. Let`s maybe extend it? (Excluding Russia and Serbia (same Russia but on Balkans lol) maybe?)
Kosingas slažem se da bi dodalo nove čari igri. Kada bi se odlukom kongresa mogle spojiti zemlje ili proglasiti nezavisnost iako to za regije je dvosjekli mac jer bi netko sa dubokim dzepom mogao lagano zaebavati sustav.Dodalo bi novu dimenziju politici ove igre i pomalo zaigralo stvari. Postojala bi mogucnost politickih igrica ( PTO i sljedece ), te bi se i politikom moglo osvajati/pripajati itd..
@Uladzimir Yes. This is for sure unique thing on these types games. Well, I do agree with you about that, but not much people would accept changing cs or so bcs small number only see that it s best way for small communities to become stronger and serious country. I m open for talks if interest exist for sure. Hail Slavia Union!
Nice to see that slovenian people still plays. o7 Those guys are nice Laugh
Good luck to the project!
la union hace la fuerza , suerte croacia
Viva la union
o7 a perfect one would be Balkanika Alliance with all Balkan countries Smile
endorse
Pas lu
Hail o7
Ah, yes, trying to reform Yugoslavia I see.
Svaka čast na tekstu i projektu!o7