BUSHIDO

Published in Bulgaria - Political debates and analysis - 17 Feb 2020 07:38 - 14

https://i.ibb.co/W0FXbyb/image.png


Здраве желаем! о7

След образователния урок по Нова и най-нова история и курса за комарджии Министерството на Образованието ще ви предложи и военна реформа. :)

Сами виждате, че ситуацията на бойното поле не е розова. Активността и заинтересоваността ни търпи спад. Респективно и щетата ни е по-ниска. Хаотична е, на моменти дори вредна. Водим 13 активни войни, като почти всяка битка засяга определен отрасъл в икономиката ни. Много често виждам българи да бият срещу България във собствените ни въстания или пък в битки с нулев приоритет, заобикаляйки агресор щетата и поставените защитни системи. В съюзническите битки щетата ни много рядко е концентрирана (обикновено при ОХ) и често се размива между множеството битки без да придаде тежест. Преди няколко дни например, в разгара на поредната тежка битка със Сърбия забелязах, че от всички отряди в България само три са поставили Дневна Задача. България е страната с най грубата, но за сметка на това необуздана сила. Липсва ни само малко дисциплина и отборна игра, за да се превърнем в това, което си мислим, че сме.


С Ъ Е Д И Н Е Н И Е Т О П Р А В И С И Л А Т А


Излагам пред вас обещаната програма за оптимизация, максимална ефективност и разпределение на щетата, нанасяна от военните отряди.

Създаване на Генерален Щаб
В Discord ще бъде сформиран Генерален Щаб от командири и капитани, представители на Военните единици, решили да работят с Българското правителство.
Всеки отряд ще се представлява от минимум двама човека, имащи правомощия да сменят Дневната задача. Там отрядите ще получават бърза и актуална заповед къде има най –голяма/спешна нужда от щета.  (Извинявам се на хората, които не използват Discord. Ще се намери решение и аз тях – желание да има!)
За да ви стимулирам на всеки 10-ти Организиран Удар отрядите взели дейно участие ще бъдат възнаградени с оръжие, което трябва да бъде разпределено между всички членове по равно. Всеки може да използва оръжието когато прецени, но единствено в битка заложена като Дневна Задача. Принципът за определяне на дейното участие е възможно най-опростен. След всеки Организиран Удар участвалите от всеки отряд ще бъдат преброявани. След всеки 10-ти удар броят на участвалите ще се сумира. На база този сбор ще се определя и най-дейният отряд.
Бойците (членове на отрядите в Генерален Щаб), които открито не спазват поставените приоритети ще бъдат официално предупреждавани след това държавното подпомагане към тях ще бъде ограничавано. Надявам се да не се стига до там, затова: бойци, подбирайте внимателно отрядите си; командири, подбирайте добре бойците си.
Първите дни щетата на отрядите в Генерален Щаб ще бъде засичана, за да се придобие с времето (дори и груба) средностатистическа представа колко щета нанася всеки отряд за 24 часа. В бъдеще тази информация, колкото и да е условна ще повиши ефективността и ще засили мобилността на Военните единици.
По време на събития или мисии (знаем какви сме тогава) ще бъдете информирани в кои битки, подходящи за конкретното събитие ще има най голяма полза (или най малка вреда :) ) от вас.

Много хора някак си приемат безплатното оръжие за даденост, наричайки го удобно държавно (дълга скоба), затова при Организиран Удар безплатни оръжия ще получават само членовете на отрядите, следващи пряко приоритетите на страната.

https://i.ibb.co/V9yHdNB/1.png

Надявам се с прилагането на тази програма да оптимизирам и да насоча щетата, която България нанася там, където тя е най-нужна. Всички сме заети и не винаги успяваме да се включим пълноценно във важните моменти. С въвеждането на тази програма просто отваряте DO и знаете, че сте там, където има нужда от вас. Без губене на време в търсене за заповеди и приоритети, без въпроси от рода на ''къде да бия'', ''тази пазим ли я'' и пр. Също така се надявам да ви стимулирам да участвате по-често в Организирани Удари и възбудя чувството ви за отборна игра. Вярвам че, реформата която ви предлагам е и адекватен акт на приспособяване след въведеното от администратора ограничение от 40 човека във Военна единица.

https://i.ibb.co/V9yHdNB/1.png

Започваме от сряда (ако интересът не е твърде малък или недоволството твърде голямо)! До тогава сте свободни да коментирате. Моля, изкажете своите предложения, притеснения и градивна критика.





Support

EdgeHan AsparuhAlcekdeerdeardeerdeardeerdeardeerdeardeerdearsPoXxxEngelmmPlamenfmbatto6oMrBlackHatMoldovahan TervelAlcekabritousELLI

Comments (14)

Възможност отрядите да се консолидират и да не се чувстват пренебреганти, особено за оръжията. Добре изглежда, остава да го видим и в действие о7
o7
Хубава идея и ще имаме... хммм ;/ 30-40% успеваемост... Нали всички виждате кои са активни и кои са мултаци и кои са като мене двукликъри.
о7
Целият този хаос е заради разделение на играчи. Докато цари този хаос (кикване от дискорд, унижаване на играчи, лепене на някакви жалки етикети и т.н.) никакви турнири и награди няма да има ефект върху този проблем. Проблемът се разрешава чрез обединение и ясни цели. Все още липсва това. Wink
Ахахаха значи когато писа помията наречена Първо президентско обръщение не мислеше за обединение, а сега си седнал за обединение да ми говориш. Вземи си обединението и мисля, че знаеш къде да го завреш.
Си стига плю. То вече му писна на всекиго да ти чете твоята злоба. Тя просто прелива отвсякъде....
Espor коя злоба прелива? Тази, че ни заливахте с помия 2 седмици ли? Когато вас ви заливат не е толкова приятно а? Значи трябва да ви четем глупостите и коментарите, обидите и нападките и да не казваме нищо и тогава всичко е ОК, но когато ви се върне ставаме злобни а?
Малко ли бяха 3-4 статии за турнирът, в които всеки да си каже мнението? Тази статия засяга разлчна тема, във всяка статия ли ще се мрънка? Преживейте го, става комично вече. Коригирайте идеята, ако не ви харесва или предложете алтернатива. Ще играем заедно и занапред, помагайте, а не рушете.
Обичам идеята. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА. o7
Идеята е добра само да видим как ще стане. о7
Всяко ново нещо е добре забравено старо. Опитаха го навремето и в ерепа - помните ли?
кирчо пак ли ти бе, аман от тебе
До момента само 3 отряда са изявили желание да се включат в предложената Програма за военна реформа. На този етап е безсмислено тя да стартира. Очаквам отговора на още няколко Военни единици. Ще ви държа в течение! о7