Hallein News

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - First steps in eRevollution - 3 years ago - 2

Добредојдовте нови граѓани
Во оваа статија ќе покажеме неколку од првите чекори за нови играчи кои никогаш претходно не играле ваков вид на игри. Исто така, тука ќе бидат и некои информации што сите ги прашувавте изминатите неколку дена.Прво што треба да направите е да заработите работа и да работите во компании. Ако сте меѓу првите играчи што ќе се приклучат во вашата земја, треба да добиете Q3 Raw компанија која произведува жито што е потребно за прехранбените компании и Q3 компанија за храна. Ако не, не очајувајте, ќе имате пари да отворите своја компанија наскоро, само да останете активни, да тренирате и да работите секој ден и треба да ги имате средствата за тоа многу брзо. На дневните задачи, одете во Моите компании:https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690956390084378685/1-pravi.pngКако да најдете работа и работа во компании и да поставите понуда за работа за нови работници?Одете во компаниите за мои згради

https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690956991165628416/2.pngОвде можете да ги видите вашите компании, кои се ограничени на вкупно 20, исто така можете да видите колку вработени имате и дека сега сте невработени. Сега кликнете на копчето Добиј работа
https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690957432222122064/4.png
Сега можете да видите понуди за работа на пазарот, и тие се пласираат од најголеми до најниски. Можете да изберете која и да ја сакате, и кликнете на апликација.

https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690957786317848646/5.pngСега имаш работа. Ако сакате да работите, можете да кликнете на „Работа“, а доколку имате активна куќа, можете да работите 2x на ден. После работата ќе ја видите опцијата „Одмор“ и откако ќе кликнете на неа, можете повторно да кликнете на „Работа“.https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690958403324870706/8.pngКако да се обучи и надгради центар за обука, што е силата?Јачината е атрибут кој е поврзан со вашата сметка и ви покажува колку сте силни и претежно ви покажува колку сте силни на бојното поле. Може да тренирате еднаш дневно во полиња за обука. Мора да отидете во основите за обука за мојата зградаhttps://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690959512525602906/9.pngСега сте на терен за обука. Овде можете да видите кој Квалитет вашиот Центар за обука и колкава јачина добивате со секој воз и колку енергија е потребно за обука. Обуката во кампот за подигање е бесплатен, не мора да плаќате злато или локална валута за да тренирате во подигање на кампот. Исто така, во горниот десен агол можете да видите колку сила ви недостасува за да добиете нов медал на Супер војник.За да видите кои предмети и производи имате во складирање, треба да отидете во My BuildingsStorage.Секој играч започнува со 1000 единици на складирање, и сè што е на пазарот и складирањето се брои во тој простор.http://prntscr.com/rk98rnКога ви треба повеќе простор, можете да го проширите; малото складирање на 1000 единици чини 1750 Валута (Локално), а големо складирање на 9000 единици чини 35G.
https://prnt.sc/rk99hiАко сакате да поставите некој производ на пазарот, го правите тоа од вашето складирање. Прво ќе изберете тип на производ што сакате да го продадете, а потоа квалитетот на производот. Кога ќе го изберете, ќе се прикаже и изберете колку производи сакате да ги продадете и за која цена. Кога ќе го сторите тоа, автоматски ќе добиете информации за тоа колку данок одат во државната каса.
http://prntscr.com/rk9ake
Предмети што не можат да се продаваат се: Засилувачи, енергетски бар, ракета, RPG.Играчите користат енергија за работа и борба во битки. Можете да видите колку енергија имате во левиот агол под вашиот профил. Секој играч започнува со 500 енергетски поени, а на секои 6 минути можете да регенерирате 10 енергетски поени. Кога ја преминувате енергијата, имате тајмер колку време ви е потребно за повторно напојување на целата енергија.http://prntscr.com/rk9b9e

Енергијата може да се наполни со барови за храна и енергија. Можете да произведувате храна, или да ја купите од пазарот. Можете да добиете енергетски барови преку мисии и настани, или можете да ги купите од продавницата. Со завршувањето на дневниот ред секој ден, добивате 1 енергетска лента и 5 RPG.Може да се издигнете до максималната бариера на енергија со купување или производство на куќи (тие траат 7 дена) или со купување на Теренски болници од продавница (тие се постојани). Теренски болници од продавница можат да се купат во секое време, тие даваат 50 Енергија и 100 Енергија.
https://prnt.sc/rk9bu5
Куќите имаат квалитет од 1 до 5 и можат да се произведуваат или купуваат од пазарот. Продуктивноста и она што секоја куќа го обезбедува ќе биде прикажано на следната табела:
https://prnt.sc/rk9c9p

За да активирате куќа, треба да одите во MyBuildingsIm подобрени згради. Потоа кликнете на копчето „Градење“ во горниот десен агол (обликувано како опрема). Куќите што ги имате во складирање ќе бидат прикажани таму, и тие можат да се активираат.

https://prnt.sc/rk9cvs

 Кога ќе кликнете на Активирај, тогаш се активира хаус и можете да видите колку трае тоа и колку бонус имате од тоа. Можете исто така да одморите за да можете повторно да работите. Куќата трае 7 дена како бонуси што ги обезбедуваат (енергија, регенерација, одмор). Можете да го активирате секој квалитет во исто време, додавајќи дека енергетските куќи го обезбедуваат енергетскиот базен. Меѓутоа, доколку активирате повеќе куќи со ист квалитет, само периодот за кој куќа ќе биде активна ќе биде продолжен за 7 дена.Што се стратешки згради, како можам да ги изградам и за што се користат?Во зградите My PlacesStrategic, можете да изградите проектили. Ракетите се исто така еден вид оружје што го користите во битки, но со многу поголема и фиксна штета, така што за разлика од оружјето, вашата штета нема да зависи од вашата јачина и воен чин, нејзината штета секогаш ќе биде иста.Барањата за градење ракети може да ги видите овде:http://prntscr.com/rk9dcj
Може да се изгради само 1 ракета на ден.Оштетување на секое ниво на квалитет дава, барањата за градење ракети со различен квалитет и цени за надградба на Стратешката зграда се наведени во табелата подолу:
https://prnt.sc/rk9dwfОткако ќе изградите 30 проектили, ќе добиете медал Инженер. Заедно со Инженер медал на вашиот профил, ќе добиете и 5g како награда.Што е милитантна единица и политичка партија, што можам да добијам кога ќе им се придружам?Воената единица (или МУ) е организација на играчи кои заедно се борат за заедничка цел. Може да пристапите до MU панелот во единицата за заедничка заедница. Ако веќе не сте MU мембрана, тоа ќе ви покаже на располагање MU на кои може да им се придружите, и ако сте член, таа ќе ја отвори страницата на вашата воена единица.https://prnt.sc/rk9edn
Командантот е сопственик на единицата, а заедно со капетаните можат да постават Дневни нарачки и со тоа да упатуваат други играчи каде да се борат.
https://prnt.sc/rk9esc
Откако успешно ќе ја завршите Дневната нарачка, ќе добиете Енергетски бар и 5 РПГ.Партиите се исто така организации на луѓе, но се формираат околу заедничките политички цели. Доколку сакате да имате политичка кариера (бидете Конгресмен или претседател на државата), мора да бидете член на една партија. Кликнете на CommunityParties и ако не сте член на забава, ќе бидат наведени партии во вашата земја. Можете да кликнете на секоја од нив, да ги проверите нивните програми и политички ставови, да видите дали тие имаат места во Конгресот и колку места имаат и кога ќе одлучите да бидете член на едно од нив, часовникот на копчето „Придружи се на забава“. Се разбира, ако не најдете забава што одговара на вас, секогаш можете да создадете своја забава.
https://prnt.sc/rk9f7k
Откако сте член на партија, може да се кандидирате за Конгрес (6-ти 13-ти ден од еден месец, изборите се на 15-ти ден од еден месец), Претседателство на партијата (16-ти до 23-ти ден од еден месец, изборите се на 25-ти ден од еден месец), или Претседателот на партијата може да ве поддржи за следниот претседател на земјата (од 26-ти до 3-ти ден од еден месец, изборите се на 5-ти ден од еден месец).

За какви типови компании има, и за што се користат?Постојат 5 различни типа на компании: храна, оружје, куќа, болница и одбранбен систем. Willе напишеме малку за секој од нив подолу.Прехранбените компании произведуваат храна неопходна за враќање на енергијата. 1 q1 храна обновува 2 енергетски поени, 1 q2 храна - 4 енергетски поени, 1 q3 храна - 6 енергетски поени, 1 q4 храна - 8 енергетски поени и 1 q5 храна обновува 10 енергетски точки. Можете да ги уништите сите компании, освен онаа што сте ја добиле при регистрација. За производство на храна, потребна ви е суровина од храна. Основното производство *, количината на злато потребно за надградба, колку суровина му е потребна на работникот и колку работници можете да ги видите на табелата подолу.* Основно производство- Производство кога нема региони кои обезбедуваат бонус на ресурси. Ако една земја ги има сите 5 ресурси региони и тие се поврзани со главниот град, тие обезбедуваат 100% производство на бонуси за основното производство. Ова важи за сите типови компании.Компаниите за оружје произведуваат оружје, кое можете да го користите во борба и производство на проектили. За производство на оружје, потребна ви е суровина од оружје. Секое ниво на квалитет на оружјето обезбедува различен бонус за оштетување на првичното оштетување. Стапка на оштетување, основно производство * (види погоре), количина на злато потребно за надградба, колку суровина му е потребна на работникот и колку работници што можете да ги користите се на табелата подолу.Компаниите за одбранбени системи произведуваат системи за одбрана, кои обезбедуваат штит за заштита на регионот во кој се инсталираат со намалување на штетата на напаѓачот. За да се произведе одбранбен систем, потребна ви е домашна суровина. Еден одбранбен систем трае 30 дена и се брише ако е освоен регион. Забележете дека ДС само обезбедува намалување на штетите во директните битки, тоа не влијае на оштетување во војните за отпор. Можете да го проверите процентот на намалување на штетата, основното производство * (види погоре), количината на злато потребно за надградба, колку суровина му е потребна на работникот и колку работници можете да ги користите на табелата подолу.
Компаниите за суровини произведуваат суровина за други компании. Постојат 3 вида компании за суровини: храна, оружје и куќен материјал.
Забележете дека не можете да продавате компании за суровини и дека суровините не можат да се донираат, само да се стават на пазарот. Вие исто така не можете да ги надградите компаниите со суровини. Можете да ги креирате со употреба на злато или валутна земја, во зависност од квалитетот на компанијата што сакате да ја изградите.
Можете да ги уништите сите сурови компании што ги градите и да добиете 50% од инвестицијата, освен фирмата за храна која сте ја добиле при регистрација, која можете да ја уништите, но бесплатно. Можете да го видите нивното основно производство * (види погоре) и потребното злато / валута за нивно градење во табелите подолу.
http://prntscr.com/rk9hy4
https://cdn.discordapp.com/attachments/542199315817431041/690979332163895316/20200321_18_43_38.png

Support

Bulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorBulgarian warriorEdgeRadovljeRadovljeboromirboromirboromirboromirboromirboromirboromirboromirboromirboromirSkyirexgoodbeerMatejshPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSPericSSTheOldMan67PasserPasserDio InvictusHiscokHiscokVapaboSPIRIT OF DEATHFehimPollPollPollPollPollVase93BellgorGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuGexuwatuBoteroShadyMK

Comments (2)

Успех о7
Yspex pichove