Scorpion NEWS

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - First steps in eRevollution - 2 years ago - 17

Добредојде војнику

Најпрво ти посакувам добредојде во ерев2 и со оваа статија ќе ти помогнам за што побрзо да ја сватиш самата игра и се околу истата.

Број 1: НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ ПОСЛЕ 5 МИНУТИ – МОЖЕБИ ЌЕ
ТИ СЕ ДОПАДНЕ И ЌЕ СЕ ПРОНАЈДЕШ ВО ИСТАТА.


Број 2 :ВЕДНАШ ПОСЛЕ РЕГИСТРАЦИЈАТА ЌЕ ТЕ
ПРЕЧЕКА ТИМ ОД МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ КОИ
ЌЕ ТИ ИСПРАТАТ ПОРАКА ЗА БИЛО КАКВА
ПОМОШ ОКОЛУ ИГРАТА.
    Во продолжение на статијата ќе ви презентирам слики поврзани со играта со соодветно објаснување.Па да почнеме:

ОВА Е ВАШАТА ПОЧЕТНА СТРАНА ШТОМ СЕ ЛОГИРАТЕ ЗА ПРВ ПАТ.
https://i.ibb.co/1KPxc1k/Screenshot-1.png
Легенда:


1.Вашиот аватар (со кликање на него влегувате во вашиот профил)
2.Државата во која се наоѓате моментално
3.Вашето моментално злато (истото се добива прекудобивање медали,продажба на денари на монетарен пазар итн – ќе објасниме подоле)
4.Вашата моментална валута (истата се добива како плата кога работите во некоја фирма , преку продажба на леб,оружја и суровини и исто така преку продажба на злато на монетарниот пазар)
5.Вашата енергија (се користи за работа , тренирање и пукање и истата се регенерира за одредено време)
6.Преку оваа операција „јадете“ леб од вашиот магацин за да ја надополните истрошената енергија при работа,тренинг или пукање
7.Вашиот моментален левел и искуствените поени
8.Со притискање на ова копче се враќате на почетната страна
9.Вашите градби (компании,тренинг центри,магацин и останати градби)
10.Тука се наоѓаат сите активни битки во моментот.
11.Маркет (со кликање се отвара пазар на производи , пазар на труд , монетарен пазар, и пазар за компании).
12.Заедница(тука се наоѓа се околу државата , партии , воени едници , статистика за играта и мапа на еСветот.
13.Продавница (ова е место на администраторот за продажба на злато и пакети за реални пари но има и продавница за купување на
енергетски барови (даваат 100 енергија) и базуки како и други работи за злато)
14.Навигациско мени
15.Сите ваши примени пораки
16.Сите ваши известувања поврзани со самата активност во играта
17.Моменталниот ден на играта
18.Дата
19.Моменталното време во играта (секој ден се ресетира после 00:00 или 09:00 по наше време)
20.Тука можете да пребарувате играчи по име
21.Ова е светски чет (тука сите играчи читаат и пишуваат)
22.Ова е нашиот чет (тука само ние пишуваме и читаме)
23.Ова е чет на вашата партија (само членовите на партијата пишуваат и читаат)
24.Ова е чет на воената единица (само членовите на истата гледаат и пишуваат)
25.Тука може да напишете било што но претходно да одберете од четирите опции кој сакате да прочита.
26.Ова е неделен настан даден од админнот каде  што за одредена завршена „работа“ дава награда секој ден.
27.Тука се вашите дневни обврски околу работење и тренирање (следува соодветна награда)
28.Ова е дневната задача од воената единица (следува соодветна награда)

Тоа би било тоа околу почетната страна.Одиме со My Buildings :

https://i.ibb.co/Zx0Wzn5/Screenshot-4.png

1.Вашите компании
2.Вашиот тренинг центар
3.Вашиот складПродолжувамесо COMPANIES или фабрики:
4.Подобрени згради
5.Стратешки згради

                                                                                                      Продолжуваме со COMPANIES или фабрики:

https://i.ibb.co/xLWXFDR/Screenshot-6.png
1.Тука ја напуштате постоечката работа ако не сте задоволни од платата.
2.Ги бележите сите компании за да ги одработите одеднаш
3.Ова се ТОКЕНИ добиени доколку некој играч работи за вас.
4.Истите токени се користат тука за да го зголемите производството (се ставаат заедно кога ги бележите компаниите)
5.На ова копче ги работите компаниите (играта дозволува само еднаш во денот да работит и тренирате).
6.Преку ова копче работите кај вашиот работодавец (можете 2 пати доколку имате активна барем 1 куќа) и барате работа доколку ве отпуштат или сами ја напуштите.
7.Преку ова копче можете да поставите понуда за работа на пазарот за труд за да добиете повеќе токени.
8.Тука се купуваат фирми за да имате поголемо производство.Бидејќи сме лимитирани со 20 места за компании препорачливо е ако купувате фирма за суровина тоа да биде левел 5 или од 35 злато.


https://i.ibb.co/1GhSRKr/Screenshot-7.png
1.Ова е вашиот левел на тренинг центарот.
2.Тука се врши надоградба на центарот за злато
3.На ова копче се селектира за да тренрате
4:Тука се тренира (ЗАДОЛЖИТЕЛНО ТРЕНИРАЈТЕ секој ден за да имате повеќе сила а со тоа да правите и поголема штета во битките).

Склад или Storage:


https://i.ibb.co/qYvKcCH/Screenshot-8.png
1.Вашиот простор во складот (зафатен / вкупен простор)
2.Место каде што може да го зголемите складот (препорачливо е тој од 35 злато)
3.Вашите моментални готови производи
4.Вашите суровини за производство на готови производи
5.Тука бирате што сакате да продавате
6.Бирате на кој маркет сакате да го продавате
7.И го поставувате за продавање


Подобрени згради или Improved buildings


https://i.ibb.co/cck8zSg/Screenshot-9.png
1.Вашите стални болници кои даваат енергија спрема сликата
2.Вашите активни куќи кои даваат енергија спрема сликата но траат 7 дена
3.Gold Pack – кој дава работници , бомби ,енергерски барови во траење од 28 дена
4.Тука се купуваат овие работи (освен куќите кои се купуваат од пазарот)
5.Тука се активираат сите горенаведени работи

Стратешки згради или Strategic buildings:


https://i.ibb.co/N9rz7Wv/Screenshot-10.png
1.Тука се врши надоградба или градба на истите градби
2.Доколку 30 пати произведете ќе добиете медал и 5 злато
3.Тука се произведуваат ракетите , токените и Hyper баровите.

Се надевам дека Ви помогнав во тоа да ја запознаете играта малку подобро и дека би останале да играте а со тоа и да го освојуваме еСветот. Во продолжение ке ви оставам линк од нашиот DISCORD канал каде што сме повеќето и истиот служи за подобра координација и помагање околу се.Не се срамете , добредојдени сте !!!

https://discord.gg/2ztQmnu


Support

SPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHDerassiDerassiVuk92SOADgoodbeerAdminAdminAdminAdminAdminAdminSplinterMoreiraTenebrisGexuwatuDejanchaknorriskvModuVapaboDido55MoonshadowLeader of ScorpionsexjovemexjovemHISweetheartSHISweetheartSHISweetheartSShadyMKkosta1baskosta1basSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteperSteper

Comments (17)

New players?
O7
👏💪💯
o7
o7 Браво
o7
o7
Bravo
o7
o7
Interesno
Excelente 👍🏻
Хубу
o7
o7
о7
Nov sum neka me adne nekoj