Makedonski Glas

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Social interactions and entertainment - 07 Sep 2020 15:27 - 19

https://i.imgur.com/LCq5GLn.jpg

Support

DerassiMAKEDONECScorpionScorpionLeader of ScorpionsDanielGOINGavrilo PrincippGod RaYuppiesSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATHSPIRIT OF DEATH

Comments (19)

Македонија Вечна
Македонија на македонците !!!
1913 hahaha. Ne lažite više sami sebe. Ima ovde ljudi koji znaju istoriju. @Admin DELITE FAKE PROPAGANDA. WE DON T WANT EL ARTICLES IN GAME !!!!!
Macedonia always and forever!!!❤❤❤✔✔✔👌👌👌
@Kosingas А која историја ти ја знаеш, онаа историја што ти ја сервираат истите оние што сега ти ја менуваат, во иднина други телетабиси како тебе ќе ти викаат дека ја знаат онаа историја која е сменета овие години и ти тоа ќе го прифатиш како аргумент.
@Kosingas Македонски глас (1913-1914). Ако ти треба извор, повели на твојот мајчин јазик: Vojislav Ilić (1971). Živan Milisavac (ed.). Jugoslovenski književni leksikon [Yugoslav Literary Lexicon] (in Serbo-Croatian). Novi Sad (SAP Vojvodina, SR Serbia): Matica srpska. p. 294. Поздрав
Ma možeš samo da sanjaš da je ovo karta iz 1913. Ne znam kako možete da budete toliko glupi. Do 1946 to je bila Srbija, posle vam je Tito dao neku budjavu da kažem republiku. Kakvi Makedonci!?!? Smešni ste. Makedonija je Grčka regija. Ali ako vam je lepo da živite u laži, vaš problem.
True story bro! I belive in fake map about dimitrjia.
@Kosingas Картата е направена со цел промовирање на македонскиот национализам, не е политичка карта на состојбата во 1913. Немој да бидеш неедуцирано лајно што се тепа со главата в ѕид.
@Kosingas Кога Македонците формираа национална свест на таа твоја „грчка регија“, на Грците им беше забрането да излезат од Пелопонез, а не па да ја контролираат Македонија. Провери си ги фактите.
@draudak брат ... уживај во денот ... пред вистината и боговите молчат
A znate li da je Skoplje bilo Srpska prestonica za vreme kralja Milutina, a tokom vladavine Stefana Dušana kao prestonica Srpskog carstva u kojoj je Dušan ovenčan za cara Srba i Grka 1346. godine i proglasio svoj zakonik 1349. godine.
Bravo be, samo ne znam kojih grka budalo oni su bili otsutni od sveta do 19 vek. Samo su koze i nesto ovce pasili. I cekali njemci ( bavarci) da im daju zastavu ajt tamo. A i turci su bili u srbiju pa ne polazu svojinu danas.
@Kosingas Затоа денес во истото тоа Скопје само 3% се Срби. Smile
https://youtu.be/H5B-X2aw828 Ova kinezi bile ili japanci
A i ja sam budala, pričam sa glupim ljudima. Svako dobro, južni Srbi. Makedonci su u Grčkoj 😉
@Kosingas Пријатно, брату. Ме позанимава барем, ако ништо друго.
Докле је стигла српска војска у 1.балканском рату, ту данас живе Македонци. Паметном доста. Не треба хвала, ми смо само вршили своју дужност.
@TBPTKO Вршевте вие асимилација, ама не е проблем. Прадедо ми го носевте Марибор да служи војска под ПРИНУДНО српско презиме. На првата прилика да се искажеме слободно, се искажавме како Македонци. Океј е, нема ни за што да ви се заблагодариме.