Güncel Haberler

Published in Turkey - Social interactions and entertainment - 07 Feb 2023 03:30 - 0

10 ili vuran depremlerin ardından çok sayıda ülkeden bölgeye yardımlar gelmeye başladı. İşte deprem sonrası Türkiye’ye yardım gönderen ülkelerKahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından tüm dünyadan Türkiye’ye yardımlar gelmeye başladı.

Depremin hemen ardından Azerbaycan, ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Çin, Rusya, Ukrayna, İsrail, Japonya, Meksika, Arap ülkelerinden üst düzey isimler taziye ve geçmiş olsun mesajları gönderirken, birçok ülke de bölgeye destek göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Azerbaycan
Depremin ardından ilk uluslararası yardım Azerbaycan’dan geldi. Acil Durumlar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Bakanlık Türkiye’ye yardım için personel gönderileceğini duyurdu.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatı üzerine, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 370 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye gitmek üzere Bakü’den yola çıktı.

Support

MetincnMetincnMetincnMetincnMetincnMetincnMetincnMetincnMetincnMetincnseko54HusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkanHusOkankakashi681Sharingan917

Comments (0)