Take it easy

Published in Greece - Financial analysis - 2 years ago - 7

Καλησπέρα στην ελληνική κοινότητα! 

Η θητεία της πρώτης κυβέρνησης της Ελλάδας έφτασε στο τέλος της και το υπουργείο οικονομικών θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες για όλα τα έσοδα και έξοδα του κράτους κατά τις πρώτες ημέρες του παιχνιδιού καθώς και για τα αποτελέσματα των προγραμμάτων επιστροφής φόρων από τη δημιουργία - αναβάθμιση εταιριών και από την επιδότηση για τις αναβαθμίσεις των training grounds.

Κατ αρχήν, θα αναφερθούμε στην καταγραφή εσόδων και εξόδων, η οποία γίνεται στην ακόλουθη φόρμα excel.  Συνοπτικά και αναφορικά με τα έσοδα, με μια απλή έρευνα στους νόμους του κράτους, μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η παρούσα κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί εκτός του treasury το ποσό των 100 χρυσών και 62.000 δραχμών. Παράλληλα, λόγω της συμφωνίας μας με την Βουλγαρία για την ενοικίαση της Μακεδονίας, το κράτος εισέπραξε 50 τελικά χρυσά και όχι 45, όπως ήταν η αρχική συμφωνία! Το γνωρίζω πως η φόρμα δεν είναι τόσο λεπτομερής όσο ίσως θα έπρεπε καθώς λείπουν αρκετά printscreen, κυρίως των πωλήσεων των δραχμών, αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα λύνεται εφόσον αναζητήσει κανείς την διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων και συγκρίνει το υπόλοιπο με το ήδη υπάρχον ποσό χρυσών και δραχμών πάνω μου. 

Στα πλαίσια της διαχείρισης του ως άνω αναφερόμενου ποσού, πωλήθηκαν συνολικά  40.166 δραχμές στο monetary (κυρίως από εμένα αλλά ορισμένες και από τον πρόεδρο), από τις οποίες 10.000 σε ισοτιμία 0,01 (οι πρώτες 10.000), 30.916,6 δραχμές σε ισοτιμία 0,012 και τέλος 1.635 δραχμές σε ισοτιμία 0,015. Σύνολο απολαβών από τις πωλήσεις, 495,5242 χρυσά. Στην κατοχή μου παραμένουν 19.448,4 δραχμές, από τις οποίες ορισμένες είναι τοποθετημένες στο monetary market και άλλες βρίσκονται επάνω μου για γρηγορότερη εξυπηρέτηση όσων θέλουν να αγοράσουν δραχμές από εμένα (υπενθυμίζω και πάλι πως πωλούνται δραχμές από εμένα στην ισοτιμία των 0,012 και ο καθένας μπορεί να μου αποστείλει μήνυμα για να τον εξυπηρετήσω). Μαζί με τα 150 χρυσά από το donation και το ενοίκιο φτάσαμε στο συνολικό ποσό των 645,5242 χρυσών. Από τα χρυσά αυτά μόνο 3,8 δεν πέρασαν ποτέ στα χέρια μου καθώς τα 2 δόθηκαν από τον πρόεδρο για άρθρο προώθησης της χώρας μας σε εφημερίδα με πολλούς subscribers (μετά από συμφωνία όλων των μελών της κυβέρνησης) και τα 1,8 κρατήθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο ως επιστροφή φόρου για αναβάθμιση εταιριών του με βάση το πρόγραμμα επιστροφής φόρου. 

Τα έξοδα μας, εκτός των νόμων declare war, mpp και των μαχών που ανοίγονταν, για τα οποία αφαιρούνταν αυτόματα από το treasury μας χρυσά, ανήλθαν στα 604,65 χρυσά και αφορούσαν κυρίως επιστροφές φόρων, τις επιδοτήσεις για τα training grounds, το άρθρο διαφήμισης, τη συμμαχική μας συνεισφορά για το άνοιγμα 2 resistance wars και ένα ποσό των 60 χρυσών συνολικά που δόθηκε ως δάνειο στην συμμαχία. Παράλληλα, 151,15 χρυσά από αυτά τα 604,65 έγιναν donate στο treasury και ουσιαστικά ανακυκλώθηκαν καθώς προτάθηκε αμέσως με νόμο η έκδοση δραχμών χρησιμοποιώντας μεγάλο μέρος αυτών. 

Έπειτα, θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόγραμμα επιστροφής φόρου από την δημιουργία - αναβάθμιση των εταιριών. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω πως η συμμετοχή σας δεν ήταν υψηλή αν και στόχος του είναι πρωτίστως να βοηθήσει πιο ενεργά εσάς τους πολίτες και έπειτα να προσελκύσει και ξένα κεφάλαια. Συνολικά, στην χώρα μας επενδύθηκαν 2.670 χρυσά, από τα οποία προέκυψαν 267 ως έσοδα σε φόρους. Από τα 267 αυτά χρυσά, δόθηκε σαν επιστροφή το 90%, ήτοι 240,3 χρυσά, και απέμειναν ως τελικό κέρδος 26,7. Στόχος μου είναι σε πρώτο σημείο να εξασφαλιστούν από το πρόγραμμα αυτό έστω τα απαιτούμενα χρυσά για τα mpp κάθε μήνα (30, καθώς μοιραζόμαστε τα έξοδα μισά μισά), γεγονός που σχεδόν επετεύχθη και ευελπιστώ πως θα ξεπεραστεί σε ένα διάστημα ολόκληρης θητείας της κυβέρνησης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό, θα βρείτε εδώ  

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόγραμμα επιδότησης των training grounds. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πρωταρχικός στόχος της παρούσας κυβέρνησης  είναι να δημιουργήσει μια χώρα ισχυρή, προπάντων από άποψη ισχύς των παικτών της. Για τον λόγο αυτό και με σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών της κατά τη δύσκολη αυτή  περίοδο της αρχής του παιχνιδιού, προτάθηκε και έγινε τελικά αποδεκτό η παροχή βοήθειας ποσού 5 και 10 χρυσών για την αναβάθμιση των training grounds σε q2 και q3 αντίστοιχα. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 13 άτομα και δαπανήθηκαν 125 χρυσά τις πρώτες 2 ημέρες. Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, το πρόγραμμα αυτό θα βρίσκεται σε ισχύ διαρκώς και ο κάθε πολίτης που δεν έχει κάνει αίτηση ακόμα, μπορεί να αιτηθεί και να λάβει την βοήθεια αυτή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Ευελπιστώ να κάλυψα όλα τα απαραίτητα ζητήματα. Ο καθένας μπορεί να μου αποστείλει μήνυμα με σκοπό να ενημερωθεί ή να εκφράσει τις απορίες - ερωτήσεις του για το οτιδήποτε. Μην ξεχνάτε τα προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ και παράλληλα παραμείνετε ενεργοί καθώς σύντομα θα εκδοθεί άρθρο αναφορικά με μελλοντική μας συνεργασία με σύμμαχο χώρα με 100% bonus, όπου θα μπορείτε να δουλεύετε, εφόσον το επιθυμείτε, και να λαμβάνετε επιστροφή φόρων που σας παρακρατούνται για την εργασία σας αυτή.

Καλό βράδυ σε όλους εύχομαι!

Support

petros2

Comments (7)

Ψήφος. Άριστη διαχείριση. Μπράβο για το χρόνο σου, για τα προγράμματα σου μπράβο για όλα! ο/
o7
Ψήφος!
V
o7
Ok, thanks. Didnt know that we have tax refund program for company creation. Where do I apply?
@uladzimir read this https://www.erev2.com/en/article/617